Αυτό είναι το ισχυρότερο SEAT Cupra όλων των εποχών! Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 12:54

To Leon Cupra R δεν είναι ένας κωδικός που βλέπουμε να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από τη SEAT, όμως τώρα σηματοδοτεί το πιο δυνατό αυτοκίνητο που έχει φτιάξει η ισπανική μάρκα.

Οι εκδόσεις Cupra των SEAT φημίζονται για την ισχύ και την απολαυστική οδική συμπεριφορά τους, όμως οι Cupra R είχαν όλα αυτά τα στοιχεία, ακόμη πιο τονισμένα. Η πρώτη, αλλά και η δεύτερη γενιά του Leon παράχθηκαν σε Cupra R παραλλαγή και πλέον βλέπουμε και την τρίτη!

Θα κατασκευαστεί σε 799 μονάδες, 499 με χειροκίνητο σασμάν έξι σχέσεων και 300 με το αυτόματο κιβώτιο τύπου διπλού συμπλέκτη DSG του Volkswagen Group. Ο τετρακύλινδρος 2.0 TSI αποδίδει 310 ίππους με το μηχανικό σασμάν και 300 ίππους με το αυτόματο, όμως σε κάθε περίπτωση τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 5,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η κίνηση μεταδίδεται εμπρός και στο κομμάτι του στησίματος συναντάμε μια νέα «ενεργή» ανάρτηση και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τα μετατρόχια έχουν μεγαλώσει εμπρός-πίσω, το τιμόνι έχει πιο κοντό βήμα, υπάρχει νέα εξάτμιση και μεγαλύτερα φρένα 370 χιλιοστών (εμπρός) από τη Brembo.

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα, μαζί με τις χαρακτηριστικές διχρωμίες και τα στοιχεία από ανθρακονήματα στο αμάξωμα, αναλαμβάνουν να διαφοροποιήσουν το Cupra R από τα υπόλοιπα Cupra. Στο εσωτερικό έχουμε επένδυση από αλκαντάρα σε πολλά σημεία, μια ευχάριστη διχρωμία στην κεντρική κονσόλα και πίνακα οργάνων με ανοικτόχρωμο φόντο, όπως το πρώτο Leon Cupra R.

Gazzetta.gr

ΕΛΛΑΔΑ