Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το Mazda CX-3 Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 13:38

Μετά τις αγορές της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, το φρεσκαρισμένο Mazda CX-3 κάνει ντεμπούτο και στην Ευρώπη.

Το μικρομεσαίο SUV της Mazda παίζει σε μια από τις πιο καυτές κατηγορίες της αγοράς και απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Η πρόσφατη ανανέωση του μοντέλου δεν έχει να κάνει τόσο με σημαντικές αισθητικές αλλαγές αλλά με μικρές αναβαθμίσεις που έχουν σαν στόχο την βελτίωση του ποιοτικού επιπέδου.

Μεταξύ άλλων θα σημειώσουμε την αντικατάσταση του κλασικού χειρόφρενου με ηλεκτρικό, τον ανασχεδιασμό των καθισμάτων καθώς και την βελτίωση της ηχομόνωσης.

Επιπλέον το ανανεωμένο μοντέλο θα συνοδεύεται πλέον και από ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου κατανομής της ροπής, το G-Vectoring Control System, το οποίο θα βελτιώσει περεταίρω και τα οδικά χαρακτηριστικά.

Σε επίπεδο κινητήρων παραμένει ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας SKYACTIVE με 120 και 150 ίππους ενώ την θέση του πετρελαιοκινητήρα SKYACTIVE-D των 1.5 λίτρων παίρνει ένας νέος κινητήρας 1.8 λίτρων ο οποίος είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές Euro6d temp των νέων μετρήσεων WLTP.

Οι βασικές εκδόσεις του CX-3 παραμένουν μπροσθιοκίνητες και συνοδεύονται από χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ υπάρχει και δυνατότητα συνδυασμού τετρακίνησης με αυτόματο κιβώτιο.

Οικονομία