Ξεκινάει δύσκολη εβδομάδα – Ποιοι απεργούν Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 23:40

Δεν ξεκινά καλά η εβδομάδα αυτή, μιας και από Δευτέρα, μπαίνουμε για τα καλά στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Εκτός από την 48ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αποτέλεσμα οι δρόμοι να γεμίσουν από σκουπίδια, θα αντιμετωπίσουμε και έναν «Γολγοθά» στην Υγεία, μιας και απεργούν φαρμακοποιοί και νοσοκομειακοί γιατροί.

Αναλυτικά, το απεργιακό δελτίο έχει ως εξής:
Τη Δευτέρα 17/12 και την Τρίτη 18/12, οι εργαζόμενοι στους Δήμους κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αποφασίζοντας νέα 48ωρη απεργία, αλλά και συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Γολγοθάς και στην Υγεία:
Τη Δευτέρα, ξεκινάνε 48ωρη απεργία οι φαρμακοποιοί.

Τη Δευτέρα (17/12) και την Τρίτη (18/12), τα φαρμακεία θα είναι κλειστά, ενώ οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα τους αν θέλουν να τα πάρουν. Επίσης, θα πρέπει να πληρώνουν τις εξετάσεις που θέλουν να κάνουν είτε σε κάποια κλινική, είτε σε κάποιο εργαστήριο συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ.

Την Τετάρτη 19/12, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Την Πέμπτη (20/12), θα απέχουν οι ειδικευόμενοι γιατροί από την πρωινή βάρδια.

*Να σημειώσουμε, ότι την Τετάρτη θα αποφασίσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι τι θα κάνουν από εδώ και στο εξής, και την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Πηγή: Star.gr

Οικονομία