Κύμβαλα αλαλάζοντα Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 14:42

Η κρίσιμη εποχή που ζούμε απαιτεί κρίσιμες επιλογές  και ανάληψη ευθύνης. Κάποιοι που δε μπήκαν στα «μαντριά» του συστήματος και δεν υπήρξαν πελάτες ,αλλά πολίτες, πλήρωσαν το πιο ακριβό τίμημα της απαξίας και της περιθωριοποίησης. Αυτοί δεν έζησαν με στερεότυπα και μύθους, ούτε για το «φαίνεσθαι» και το «δήθεν», αλλά  για το «είναι» και την ψυχή τους.


Είναι άνθρωποι που κρατήθηκαν μακριά από την παθολογία του συστήματος που «αλέθει» την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για να αποδώσει οικονομική «αξία» στους  λίγους «ισχυρούς».

Αυτοί  έκαναν  πάντα τον «καλό και  τίμιο «αγώνα» και έκαναν πράξη ζωής  κάποιες  αξίες  διαχρονικές και ακατάλυτες και πίστεψαν στη θεϊκότητα που κρύβουν μέσα τους και νοηματοδοτεί  τη ζωή. ΤΏΡΑ  είναι η δική τους ώρα! Αυτοί που αντιπροσωπεύουν την αναξιοπρέπεια, την απαξία, την αποσύνθεση και το χάος, αυτοί που θέσπισαν τη διαφθορά για να αλλοτριώσουν συνειδήσεις ανήκουν πια στο χθες και δεν το συναισθάνονται καθώς είναι κενοί  και άδειοι. Ψελλίζουν κουβέντες του χθες που δεν αγγίζουν κανένα.

Είναι «κύμβαλα αλαλάζοντα» που κάνουν κακό στα αυτιά και στην ψυχή μας. Παίζουν στα ζάρια τη ζωή και τη χώρα μας προσφέροντάς τη στο βωμό «των αγορών» και των ισχυρών του χρήματος.

Δεν κατάλαβαν πόσο εξαχρείωσαν και εξαθλίωσαν τη ζωή. Όντας  αρπακτικά, εκβαρβάρισαν τα ήθη και πάνε να πουλήσουν ως αναλώσιμα είδη τις ψυχές μας, αφού πρώτα μας αλλοτρίωσαν και μας εκμαύλισαν.    Τόσα χρόνια υπηρέτησαν τα αφεντικά τους και όχι το λαό, καθώς ποτέ δεν είχαν την πολιτική  βούληση να εφαρμόσουν τα δέοντα, αφού ήθελαν συνειδήσεις ασθενικές, κομματιασμένες και χειραγωγημένες για να τις ελέγχουν. Η Ελλάδα όμως δεν είναι τσιφλίκι κανενός και σίγουρα δεν μπορεί με οικονομικούς όρους να γίνει χωματερή  ψυχών και να «θαφτεί». Ήδη έχει πληρώσει ακριβό φόρο αίματος κι όχι μόνο. Εθελόδουλες  κυβερνήσεις  εδώ και πολλές δεκαετίες ξεπούλησαν τα παιδιά της στα σκλαβοπάζαρα του κόσμου.

Η  ανατροπή όμως ήδη συντελείται. Η ίδια η φύση των πραγμάτων τους ξεπερνά. Οι καιροί αλλάζουν γοργά. Τώρα είναι η εποχή της αλήθειας και του φωτός. Η συλλογική μας μνήμη ξεσπά και ξεβράζει ό, τι σάπιο, ψεύτικο και κούφιο. Οι άνθρωποι θέλουν πια να ειδωθούν ως ελεύθεροι  άνθρωποι, θέλουν πίσω το χαμένο τους εαυτό, τη χαμένη τους χαρά και αξιοπρέπεια και μια νέα ηθική που να απαντά στις αληθινές τους ανάγκες και στο δίκιο.

Ποιο θα είναι το τέλος αυτής της ελληνικής τραγωδίας; Οι φαύλοι ξεπέρασαν κάθε όριο. Έχουν  διαπράξει «ύβριν» και ο Θεός της Ελλάδας  θα τους αποδώσει την «τίσιν» που τους  πρέπει. Η άλλη Ελλάδα της προκοπής και της ελπίδας θα βγει μπροστά. Η  Λογική και το αυτονόητο θα νικήσουν. Οι ταπεινοί, οι σεμνοί, οι συνειδητοποιημένοι ,που το σύστημα τους καταδίκασε στη σιωπή και την αφάνεια έχουν Χρέος πια να βγουν στο φως. Αυτοί  οι ακέραιοι και λεύτεροι άνθρωποι  με αίσθημα ευθύνης  οφείλουν  σήμερα να υψώσουν τη φωνή τους  και να πουν επιτέλους το λυτρωτικό μεγάλο ΟΧΙ που μας πρέπει ως αληθινοί Έλληνες  και κυρίως ως ελεύθεροι άνθρωποι.

Έτσι μόνο θα λύσουμε το γόρδιο δεσμό που  σίγουρα δε δημιουργήσαμε  εμείς  και επιτέλους θα πάρουμε για πρώτη μας φορά τη  μοίρα μας στα δικά μας χέρια, για να πάρουμε πίσω την αξία και τη ζωή που μας στέρησαν ,για να πάρουμε  πίσω  την αξιοπρέπεια  και τον εαυτό μας. Με φαντασία και όραμα ας  υπηρετήσουμε  την πολιτεία  του μέλλοντος  που μας καλεί,  με όρους  πολιτισμού  και με στόχο τον  άνθρωπο.

Ελισάβετ Διαμαντοπούλου

Οικονομία