Ο Μάνος λέει χαζά Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 09:05

Ο Μάνος λέει χαζά. Και, σα να μην έφτανε αυτό, τα λέει από τη γειτονική του στήλη στο site αυτός ο αθεόφοβος ο Κακλαμάνος και εκθέτει κι εμάς τους… γείτονες.

Λοιπόν, να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτό το site δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ. Ούτε και η εφημερίδα. Το ΧΩΝΙ θα είναι εκεί. Κάθε Κυριακή. Στα περίπτερα όλης της χώρας. Για τους χιλιάδες νέους φίλους που έχουμε κάνει το τελευταίο οκτάμηνο, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Για τους χιλιάδες Ελληνες που πολεμάνε δίπλα μας, γιατί γουστάρουν που αποκαλύπτουμε τα λαμόγια, που δεν αφήνουμε σε χλωρό κλαρί τους «μουράτους» της εξουσίας οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με τον ιδρώτα μας, που λέμε την αλήθεια την οποία διαστρεβλώνουν τα τηλεοπτικά δελτία της κυβερνητικής προπαγάνδας, που παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας και περνάμε στην αντεπίθεση εναντίον όλων όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μας κλέβουν ατιμώρητοι.

Κι όταν απελευθερώσουμε τη χώρα; σου λέει ο κ. Κακλαμάνος. Όχι, φίλε Μάνο, Το ΧΩΝΙ δεν είναι εφημερίδα ειδικού σκοπού. Το ΧΩΝΙ ήρθε για να μείνει. Και όταν απελευθερωθεί η χώρα, πάλι Το ΧΩΝΙ θα είναι εκεί, κακό σπυρί στον… ποπό εκείνων που θα έχουν τότε στα χέρια τους την εξουσία. Κι ας είναι φίλοι μας και συναγωνιστές μας τώρα.

Τους προειδοποιούμε: μην κάνουν το λάθος και μας… αγαπήσουν υπερβολικά τώρα που μαχόμαστε για τον ίδιο σκοπό. Γιατί, μόλις αναλάβουν την εξουσία, όποιος κι αν αναλάβει την εξουσία, θα μας βρει απέναντι. Γιατί η εξουσία έχει γλύκα. Κι εμείς θα ‘μαστε εδώ να φροντίζουμε μην πάθουν κάνα… ζάχαρο οι επόμενοι, μεθεπόμενοι, οι οποτεδήποτε.

Και τότε θα μας μισήσουν. Αλλά εμείς είμαστε μαθημένοι να μας μισούν οι ισχυροί. Δεν ιδρώνει τ’ αυτί μας. Εκείνοι να προσέξουν. Να μη μας θεωρήσουν δεδομένους. Γιατί θα απογοητευτούν.
Γκε-γκε;
Υ.Γ. Υπάρχει, βέβαια, και το άλλο σενάριο. Ακόμα κι αν ξημερώσει εκείνη η μέρα που οι λαμογιές θα αποτελέσουν μακρινή, κακή ανάμνηση και δεήσει η χώρα να αποκτήσει κυβερνώντες που θα κοιμούνται και θα ξυπνάνε με το μυαλό τους στο συμφέρον του λαού, Το ΧΩΝΙ πάλι θα υπάρχει. Απλά, θα γίνει… ΝΕΤ.

Οικονομία