Καζαμίας 2013 Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 00:08

Αρχιμηνιά κι' αρχή χρονιά κι' αρχή κακός μας χρόνος. Ένας χρόνος σημαδιακός, που πέρα από την δεισιδαιμονικότητα του δέκα τρία, δεν προμηνύει τίποτα καλό για την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα για την χώρα μας .


Οι προ κρίσης ευχές, για ευτυχία, προκοπή και ελπίδα, ακούγονται σαν κακόγουστο αστείο. Ιδιαίτερα σήμερα, που όποιος ελπίζει, φοβάται την διάψευση των ελπίδων του, και επομένως δεν είναι ελεύθερος. Θα ελευθερωθεί , όταν πάψει να ελπίζει. Οι πιό ρεαλιστικές ευχές είναι πρώτα και κυρίως καλή υγεία, αγάπη, αλληλοβοήθεια στον αγώνα της επιβίωσης, δύναμη και καρτερία. Ευχές επίσης για ετοιμότητα και αντίσταση, ώστε, αν μπορέσομε να περισώσομε ζωές, ιδιωτικές περιουσίες και εθνικές ιδιοκτησίες.

Να περισώσομε τον πολιτισμό μας, την γλώσσα μας, τα ήθη τα έθιμα τις παραδόσεις μας, τα ιερά και τα όσια . Όλα αυτά αλλά και η ύπαρξη μας σαν έθνος , κινδυνεύουν από την επιδρομή των ακρίδων των αγορών που τα στίφη τους σκοτείνιασαν τον ουρανό μας. Ακρίδες που ανήκουν σε περίεργες συνομοταξίες με παράξενα ονόματα όπως, Ραινχεμπάχ, Φούχτελ, Τράα, Τρόικα, Επίτροποι, Μέρκελ, Σόιμπλε κ.α. Ακρίδες ξενικές που αποδεκατίζουν όλα όσα άφησαν αφάγωτα τα ντόπια αποκρουστικά έντομα της διαπλοκής, της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας.

Έντομα, ρουφιάνοι, που και σήμερα με αντάλλαγμα λίγα κόκαλα, υποδεικνύουν τα καρπερά χωράφια της πατρίδας μας, στις ξενικές ακρίδες για να τα αποψιλώσουν. Τις επτά πληγές τις έστειλε ο θεός των Εβραίων για να τιμωρήσει τον Φαραώ αλλά στην πραγματικότητα τιμώρησε τον αιγυπτιακό λαό που δεν έφταιγε. Τι να πεις όμως σ' ένα θεό για το άδικο του; Τις δικές μας πάμπολλες πληγές δεν τις έστειλε ο θεός μας.

Τις έφερε το πολιτικό μας σύστημα, της υποτέλειας και της αρπαχτής, που διατηρείται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα ντόπιο και ξένο, για να το υπηρετεί με αντάλαγμα να τρέφεται απ' αυτό και πρέπει να τιμωρηθεί για την αδικία. Τι άλλο περιμένομε να μας φέρει το 2013;

Περιμένομε την αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πιθανότατο, αυτό το τέλος να ξεκινήσει το 2013 με πρώτη την αποχώρηση της Αγγλίας. Η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της καταπίεσης των λαών –εθνών της Ευρώπης κάτω από την επικυριαρχία της Γερμανίας, είναι νομοτελειακά βέβαιη .Θα συμβεί ότι συνέβη στην Σοβιετική Ένωση με επικυρίαρχο την Ρωσία. Η ιστορία διδάσκει, όσους την διαβάζουν, ότι η περιφρόνηση των εθνών και των ιδιαιτεροτήτων τους και η αντιμετώπιση των πολιτών σαν αριθμών και όχι σαν ανθρώπινων όντων με σημαντική αξία της ζωής και της προσωπικότητας τους, οδηγεί σε έκρηξη των εθνών και κατάρρευση του επικυρίαρχου.

Στη χώρα μας και όχι μόνο σ' αυτήν, δυστυχώς οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι και στατιστικά στοιχεία.. Λέμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα: Οι άνεργοι έφθασαν ήδη το 30% του ενεργού πληθυσμού. Οι άνθρωποι που αυτοκτόνησαν έφθασαν σχεδόν τις 3500. Τόσοι τοις εκατό, δεν έχουν να φάνε . Τόσοι τοις εκατό κοιμούνται στο δρόμο. Τόσοι τοις εκατό γυρίζουν το Άγιο όρος από μονή σε μονή για ένα κομμάτι ψωμί. Τόσοι τοις εκατό δεν έχουν πώς να ζεσταθούν. Τόσοι τοις εκατό δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, κλπ. Αυτά όμως τα ψυχρά στατιστικά στοιχεία δεν δείχνουν , πράγμα δεν ενδιαφέρει κανένα από τα ξένα τρωκτικά και τους ντόπιους σφουγγοκολάριους: Πόσα δάκρυα χύνονται ; Πόση δυστυχία δημιουργείται; Πόσα χαμόγελα έχουν βασιλέψει; Πόσες χαρές πήγαν χαμένες; Πόσα όνειρα και προγραμματισμοί σβήσανε αφού σκοτώθηκε το μέλλον; Παρ' όλα αυτά ή γι' αυτά ακριβώς, η περιφρόνηση της διαφορετικότητας των κρατών-εθνών, θα αποτελέσει την βόμβα που όσο αυξάνει η πίεση της παγκοσμιοποίησης, τόσο συντομότερα θα εκραγεί καταστρέφοντας τα σχέδια που απεργάζονται την υποδούλωση μιας εξαθλιωμένης ανθρωπότητας. Σ' αυτό το συμπέρασμα δεν καταλήγουν μόνο άνθρωποι με ουμανιστικές ιδέες, αλλά και σκληροί εκπρόσωποι του οικονομικού κατεστημένου όπως ο πασίγνωστος Σόρος, που δήλωσε. « Το μοντέλο της πλήρους ένταξης-ολοκλήρωσης( της Ευρωπαϊκής Ένωσης) καταλήγει στην αποσύνθεση, σε μια σύγκρουση μεταξύ πολιτικών και οικονομικών απαιτήσεων» .Η ζωή , πράγματι , δεν ευνοεί την επιβίωση του οικονομικού ανθρώπου(Homo economikous).

Η ζωή είναι συνυφασμένη με πολύχρωμη ποικιλότητα, και η εξέλιξη θα αφανίσει τον οικονομικό άνθρωπο σαν αφύσικο έκτρωμα. Μπορεί να χρειαστεί πολύ δουλειά για να γυρίσει ο ήλιος αλλά θα γυρίσει. Το 2013 επίσης θα συνειδητοποιήσομε επί τέλους την απάτη για το χαμένο χρόνο και χρήμα μας. Μας λένε πως το 2020 ,αν είμαστε καλά υποζύγια, θα καταφέρομε να προοδεύσομε κατεβάζοντας το δημόσιο χρέος στο 120%, δηλαδή εκεί που ήταν το 2010. αυτή όμως δεν είναι πρόοδος αλλά οπισθοδρόμηση, γιατί θα έχουν εξαφανισθεί 400 δις Ευρώ και 10 χρόνια εθνικής ζωής, ως δια μαγείας. Το αισιόδοξο για την περίοδο που ξεκινά το 2013 είναι ότι:

Οι κυβερνήσεις όλο και περισσότερο δεν θα ανταποκρίνονται στις περιστάσεις, όλο και περισσότερο δεν θα βρίσκουν λύσεις σωστές για την κρίση χρέους, όλο και περισσότερο θα κουβεντιάζουν, χωρίς νόημα και δράση. Παράλληλα η κοινωνία, λόγω έλλειψης ρευστού, θα οδηγηθεί σε άλλες μορφές συναλλαγής και το χρήμα θα αντικαταστήσει μόνο η εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Όσον αφορά την εμπιστοσύνη των λαών στις κυβερνήσεις και τις τράπεζες, θα μηδενιστεί. Οι επόμενες γενιές θα βρούν το δρόμο τους στον κόσμο δυσκολότερα από τους γονείς τους, αλλά θα φέρουν νέες αξίες και τρόπους ζωής.

Οι εναλλακτικές μορφές χρήματος θα περιφρονούν το υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα, και οι πολυεθνικές θα υποχρεωθούν να αναλάβουν νέο ρόλο κάτω από την πίεση των κοινωνιών. Οι τράπεζες δεν θα είναι οι βασικοί οικονομικοί παίχτες, αφού θα επικρατήσουν εναλλακτικές μορφές χρήματος, όπως δημοτικά νομίσματα, νομίσματα κοινωνικής δικτύωσης, κουπόνια ομαδικά και Bitcoin ( ηλεκτρονικό χρήμα).


Ή μπορεί να μην υπάρχουν καθόλου χρήματα, όπως γίνεται ήδη στο ανταλλακτικό εμπόριο. Αυτά πιστεύουν οι αναλυτές των παγκοσμίων τάσεων, όπως η Τρέισι Κιζ διευθύντρια του Strategy dynamics global S.A. συγγραφέας και υπεύθυνη των ετήσιων εκθέσεων για τις παγκόσμιες τάσεις (Global Trends Report) που γράφει πως το πολύ κοντινό μας μέλλον θα είναι τελείως διαφορετικό από ότι σήμερα, με την υιοθέτηση δράσεων όπως τις παραπάνω. Δυστυχώς η γενιά μας θα υποστεί τους πόνους του τοκετού αυτού του μέλλοντος. Όσο περισσότερο σπρώξομε τόσο γρηγορότερα θα πραγματοποιηθεί αυτός ο τοκετός. Καλή χρονιά και αντοχή στις προσπάθειες επιβίωσης.

 Χ.Βουτυράκης

Οικονομία

  • Έχασαν τις 120 δόσεις 22.389 οφειλέτες Ταμείων
    • 13-12-2019

    Διπλό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την έως τώρα εξέλιξη της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών με την ένταξή τους στις 120 δόσεις.

  • TτΕ: Διαγραφές κόκκινων δανείων 2,1 δισ.
    • 13-12-2019

    Η σταδιακή μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των τραπεζών οφείλεται κυρίως σε μη οργανικές ενέργειες (διαγραφές ύψους 2,1 δισ. ευρώ και πωλήσεις ύψους 3,6 δισ. ευρώ, που σωρευτικά διενεργήθηκαν…