Έλληνες σε απόγνωση... «Ζητώ να μου χαρίσουν ένα αερόθερμο» Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 12:12

Απόγνωση... Αυτό αυτό κυριαρχεί στην Ελλάδα, αλλά ορισμένοι κλείνουν τα μάτια. Κάνουν πως δε θέλουν, ίσως δεν τους συμφέρει να δουν τι γίνεται γύρω τους.. Μια αγγελία που σοκάρει. Μια ακόμη αγγελία για την ακρίβεια που δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκεται μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.


"Παρακαλώ να μου χαρίσουν ένα αερόθερμο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Είμαι άνεργος με δύο παιδιά και δεν έχω θέρμανση". Λέξεις που σοκάρουν... Λέξεις που δείχνουν πως ένας άνθρωπος άφησε την... αξιοπρέπεια του στην άκρη και προσπάθησε να βρει λύση μέσω μιας αγγελίας σε αθηναϊκή εφημερίδα.

Και δεν είναι ο πρώτος. Αλλος σε αγγελία έβαλε προς πώληση το νεφρό του, μάνα δεν είχε γάλα για το παιδί της. Αλλος ζητούσε ξύλα για την ξυλόσομπα, άλλος μια κατοικία για λίγο για να στεγάσει τα παιδιά του... 'Άλλος ζητά ένα σπίτι για να στεγαστεί και ζητά να πληρώνει το ρεύμα... Αλλος ζητά τρόφιμα, άλλος... κι άλλος... κι άλλος... Πολλά τα παραδείγματα. Και ο κατάλογος μεγαλώνει καθημερινά.

Η συγκεκριμένη αγγελία για τη συσκευή θέρμανσης κρύβει πίσω της μια ανθρώπινη ιστορία.

Την αγγελία έβαλε ο Γιώργος Πιτσουλάκης. Είναι 42 ετών, άνεργος εδώ και ένα χρόνο. Οταν είδε τα παιδιά του να κρυώνουν, άφησε στην άκρη την αξιοπρέπεια και έβαλε αγγελία. Πολλοί μπορούν να θεωρήσουν ή να πουν... "μα καλά δεν είχε χρήματα ή γνωστούς για να εξασφαλίσει το ποσό που χρειάζεται και έβαλε αγγελία;", την απάντηση την δίνει ο ίδιος στον "Ελεύθερο Τύπο". «Δεν το κάνω για εμένα. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω τα παιδιά μου να ξεπαγιάζουν». Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσουλάκης, τις καλές εποχές που έβγαζε ως επαγγελματίας οδηγός νταλίκας 1.500 ευρώ τον μήνα. Η εταιρία που τον απασχολούσε επί 15 χρόνια έκλεισε. Η σύζυγός του εργάζεται περιστασιακά και έπρεπε πάση θυσία να βρει τρόπο να ζεστάνει το σπίτι του στο Περιστέρι, όπου ζει με τα δύο ανήλικα παιδιά του. Οταν λοιπόν, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του 42χρονου, είχε έναν ικανοποιητικό μισθό έβαζε αγγελίες με τις οποίες χάριζε οικιακές συσκευές που του περίσσευαν. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ζωή του.

http://avriani.makedonias.gr/

Οικονομία