Θέμα και στο Euractiv η απαίτηση των καναλαρχών να εξαιρεθούν από το "πόθεν έσχες"! Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 17:08


Διεθνώς... ρεζίλι έγιναν οι Έλληνες καναλάρχες και το θράσος τους καθώς το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Euractiv φιλοξένησε εκτενές ρεπορτάζ γύρω από το αίτημα της ΕΙΤΗΣΕΕ να εξαιρεθούν τα μέλη της από την υποχρέωση υποβολής "πόθεν έσχες".

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: "Οι Ελληνες καναλάρχες ζητούν εξαίρεση από το «πόθεν έσχες»" και αναφέρει ότι η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να εξαιρεθούν τα μέλη της (σ.σ. καναλάρχες) και τα ανώτατα στελέχη τους από την υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες».

"Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών εδώ και μήνες, μετά την απόφασή της να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο μέσω μιας δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών η οποία προκάλεσε πολλές συζητήσεις και από την οποία η Αθήνα συγκέντρωσε το απρόσμενα υψηλό τίμημα των 246 εκατ. ευρώ" αναφέρει το Euractiv που, μεταξύ άλλων, τονίζει πως: "

"Η Κομισιόν αντιμετώπισε αυτή την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσα από θετικό πρίσμα και ξεκαθάρισε ότι το καθεστώς αδειοδότησης είναι στη διακριτική ευχέρεια των κρατών-μελών με μόνη προϋπόθεση να ευθυγραμμίζεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, μεταξύ των οποίων η ελευθερία εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες".

Το Ευρωπαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Euractin στέκεται και στην αντίδραση του Νίκου Παππά: "Ο Ελληνας Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εξέφρασε την έκπληξή του για την απαίτηση των καναλαρχών και αναρωτήθηκε «τι θέλουν να κρύψουν;». «Ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής», είπε ο Αριστερός πολιτικός, χαρακτηρίζοντας την απαίτηση «μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό».

Clipboard02909

Σύμφωνα με τον Ν. Παππά, δεν υπάρχει λογική να υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους, αλλά να εξαιρούνται οι πλούσιοι ιδιοκτήτες των καναλιών και καλοπληρωμένα μεγαλοστελέχη τους".

Συγχαρητήρια, λοιπόν, θερμά στους αδίστακτους Έλληνες καναλάρχες, το θράσος των οποίων πήρε - μέσω του Euractiv - διεθνείς διαστάσεις.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Euractiv εδώ