Γ. Χριστοφορίδης στην ΕΡΤ3: «Η ΝΔ λέει ψέματα για τα αντίμετρα, αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ» Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 18:23


Την άθλια προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα αντίμετρα διέλυσε ο Γιώργος Χριστοφορίδης.

Ο σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά ήταν καλεσμένος μαζί με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κύρτσο στην εκπομπή Επικοινωνία της ΕΡΤ3 με οικοδεσπότες τους Θεοδώρα Αυγέρη και Δημήτρη Παπαγρηγορίου.

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία ψεύδεται συνειδητά όταν προπαγανδίζει ότι για να εφαρμοστεί το σύνολο των αντιμέτρων, το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να αγγίξει το 5,5%!

"Ας πάρουμε το παράδειγμα ότι πιάνουμε το 2018 3,5% πλεόνασμα και 100 εκατομμύρια παραπάνω. Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πάρουμε το σύνολο των μέτρων και μόνο 100 εκ. αντίμετρα. Αυτό που λέει η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αλήθεια. Ας ακούσει όποιος θέλει ξανά τις δηλώσεις και του Μοσκοβισί και του Ντάισελμπλουμ" τόνισε για να συνεχίσει:

"Αυτό που ισχύει είναι ότι εφόσον έχουμε 3,5 πρωτογενές πλεόνασμα και 100 εκ. ευρώ θα πάρουμε θετικά μέτρα 2% του ΑΕΠ και αρνητικά μέτρα 2% του ΑΕΠ και θα έχουμε και υπερπλεόνασμα τα 100 εκατομμύρια, δηλαδή έναν κουμπαρά για να διατεθεί στην κοινωνία".

Ο σύμβουλος του Νίκου Παππά, απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Παπαγρηγορίου για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν πιάσουμε τον στόχο του 2018 απάντησε: "Αν δεν πιάσουμε το στόχο και πιάσουμε, για παράδειγμα 3% θα πάρουμε 2% του ΑΕΠ αρνητικά μέτρα και 1,5% του ΑΕΠ θετικά μέτρα" αποδεικνύοντας ότι και η σπέκουλα της αντιπολίτευσης ότι σε περίπτωση που δεν πιάσουμε το στόχο δε θα ενεργοποιηθεί κανένα αντίμετρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

"Είναι απόλυτα βέβαιο, όμως, ότι θα πιάσουμε τον στόχο. Η χώρα για όλο το τρίτο πρόγραμμα πρέπει να πιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 5.5% του ΑΕΠ που αντιστοιχούν σε 9,9 δισ. ευρώ. Ήδη σήμερα, μέχρι τον Απρίλιο του 2017 έχουμε πιάσει 9,72 δισ. Λογιστικά, λοιπόν, έχουμε πιάσει από τώρα τον στόχο. Αυτό δε σημαίνει ότι δε συνεχίζουμε την προσπάθεια για να πιάσουμε τους στόχους, η αλήθεια όμως για την ελληνική οικονομία είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία" ξεκαθάρισε ο Γιώργος Χριστοφορίδης.

Δείτε το βίντεο: