Κ. Παπακώστα: Ώρα ευθύνης για όλους, να βρούμε τη μέση οδό και να χαράξουμε στρατηγική για την επόμενη ημέρα της χώρας Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 18:48

«Είχα την ευκαιρία στην ομιλία μου στη Βουλή να πω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα της ευθύνης όλων μας», σημείωσε η Κατερίνα Παπακώστα, τονίζοντας πως πρέπει να συνεννοηθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την ελάφρυνση του χρέους.

Η βουλευτής της ΝΔ εξήγησε ότι πρέπει να χαραχθεί μια στρατηγική για τη μεταμνημονιακή περίοδο έτσι ώστε να μη γίνουμε παρακολούθημα καταστάσεων τις οποίες φέρνει ο διχασμός.

«Είμαστε σε μια εποχή γενικευμένης παρακμής» τόνισε η Κ. Παπακώστα. «Αν συντηρήσουμε ένα διχαστικό πνεύμα και αν δεν βρούμε τη μέση οδό και αν δε χαράξουμε μια στρατηγική για την επόμενη ημέρα της χώρας τότε νομίζω θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας θα διχαζόμαστε και οι νέες γενιές θα πάρουν τα συντρίμμια του πολιτικού κόσμου που δε μπόρεσε να συνεννοηθεί για τη χώρα» εξήγησε, τονίζοντας πως πρέπει να συνεννοηθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την ελάφρυνση του χρέους.

«Θεωρώ ότι όπως εμείς με τη συνέχεια του κράτους παραλάβαμε το πρώτο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου και το 2012 βάλαμε μέσα και το ζήτημα του χρέους, πρέπει τώρα πολύ σωστά να λυθεί αυτό το θέμα και είναι υποχρέωση των δανειστών» επισήμανε.

«Είναι η ώρα να κάνουν αυτοί τα μαθήματά τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντί μας» σημείωσε η κα Παπακώστα. «Εκεί θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το θέμα αυτό, ώστε να είμαστε απαλλαγμένοι από αυτή την υπόθεση» τόνισε.

«Αν αυτό δε συμβεί, αυτό θα συνεπάγεται διαρκή φτωχοποίηση της χώρας, ύφεση της οικονομίας, απελπισία τη κοινωνίας που δε θα βλέπει φως στον ορίζοντα και διχασμό με αποτέλεσμα να επικρατήσει η ακρότητα και αυτό θα έχει και στο πολιτικό σύστημα επίπτωση. Φαντάζει εφιαλτικό αυτό το σενάριο και πρέπει να το αποτρέψουμε και να το κάνουμε από σήμερα» επισήμανε.

«Η μέση οδός, η μετριοπάθεια, ο εθνικός σχεδιασμός, μία στρατηγική, ένας οδικός χάρτης για τη χώρα μέσα στην Ευρώπη που πρέπει και αυτή να αλλάξει και να δει τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες της θα πρέπει εκεί να κινηθούμε με πολιτικές και προτάσεις όλο το πολιτικό σύστημα, πλην βεβαίως εκείνων που δε θέλουν» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.