Δεν είναι απλώς κολλημένοι με το τσάμπα, ζητούν και τα ρέστα οι καναλάρχες Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 09:46

Αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην πληρώσουν οι καναλάρχες.

Εντύπωση δεν προκαλεί, αλλά συνηθισμένοι στην ανομία των 30 χρόνων, οι καναλάρχες δεν επιθυμούν να βάλουν επιτέλους το χέρι στην τσέπη.

Οι προσφυγές της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, του Star και του ΣΚΑΪ κατά των αποφάσεων του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά, για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών έδειξε τις προθέσεις τους αλλά οι απαιτήσεις τους είναι ακόμα πιο παραλογες.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ζητούν να καταργηθούν οι αποφάσεις για τιμή εκκίνησης και αριθμό αδειών, να μη δοθούν άλλες, να βγει εκτός διαφήμισης η ΕΡΤ, να μπει «πλαφόν» 3 ευρώ ανά συνδρομητή, να επιτραπεί η συμμετοχή στον διαγωνισμό διεθνών funds χωρίς «πόθεν έσχες», να καταργηθεί... αναδρομικά το 1,5% για τον κινηματογράφο, να μην υπάρξουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, να χρηματοδοτούνται ακόμα και τα ριάλιτι...

Παράλληλα όμως δεν ξεκαθαρίζουν πλήρως τις προθέσεις τους σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ, το ασφαλιστικό ταμείο όσων εργάζονται στα ΜΜΕ, καθώς θα πρέπει επιτέλους να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να καταβάλουν αυτά που τους αναλογούν.

Ουσιαστικά έχουν απλώσει μια σειρά απαιτήσεων χωρίς να δεσμεύονται για την προτεινόμενη λύση, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους, κάτι που δημιουργεί, αν μη τι άλλο, εκβιαστικές συνθήκες σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα.