Ο Κυρανάκης άδειασε την Άννα Μισέλ για τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ… Άρα κάποιος λέει ψέμματα! (ΒΙΝΤΕΟ) Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 13:21

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε πως «δεν είναι αξιοσημείωτο ότι η συμμετοχή του κ. Παπαουλάκη στη συνάντηση που είχε η κ. Ασημακοπούλου με ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών έγινε στα γραφεία της ΝΔ».

Πρόσθεσε ότι «ο κ. Παπαουλάκης δεν είναι σύμβουλος της κ. Ασημακοπούλου», αν και η ίδια το παραδέχτηκε χθες σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο 24/7, λέγοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου και πως είναι σύμβουλός της.

Όταν ακούστηκε στον αέρα η δήλωσή της, ο κ. Κυρανάκης απάντησε ότι «η δήλωση της κ. Ασημακοπούλου ήταν άστοχη και δεν εννοούσε αυτό που είπε». Σημείωσε δε ότι «ο κ. Παπαουλάκης δεν έχει καμία άμισθη ή έμμισθη σχέση με τη ΝΔ».

Αν. Μ. Ασημακοπούλου: «Με συμβούλεψε ως σύμβουλός μου ο κ. Παπουλάκης»

«Δεν έχει επίσημη σχέση συμβούλου με τη Ν.Δ. ο συγκεκριμένος κύριος. Πάρθηκαν αποσπασματικά οι δηλώσεις μου. Ζήτησα να με συμβουλέψει ως σύμβουλός μου στη συγκεκριμένη σύσκεψη» δήλωσε η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ αποδεχόμενη ουσιαστικά τη σχέση συμβούλου που είχε ο κ. Παπουλάκης με τη Ν.Δ.

Να σημειωθεί χθες η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 παραδέχτηκε ότι ο Νίκος Παπουλάκης είναι σύμβουλος της ΝΔ αλλά υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου για τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ενώ κυνικά υποστήριξε ότι «για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής».

Φ. Βάκη: Ο νόμος είναι σαφέστατος αλλά τίθεται και θέμα ηθικής τάξης και δεοντολογίας

«Δεν ξέρω τι είναι τελικά ο κ. Παπουλάκης ο οποίος τράβηξε την πρίζα από την ΕΡΤ και συνέβαλε στο διαγωνισμό παρωδία της Digea» απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

Ωστόσο όπως ανέφερε η κ. Βάκη «ο νόμος 4070 του 2012 είναι σαφέστατος. Αν είσαι πρόεδρος ή αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ υπηρετείς με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και για το λόγο αυτό πρέπει να τελείς σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιασδήποτε άμισθης, ή έμμισθης επαγγελματικής δραστηριότητας. Το άρθρο 10 του ίδιου νόμου μιλάει και για πειθαρχικές ποινές».

Επιπλέον πέραν του νομικού πλαισίου «τίθεται θέμα ηθικής τάξης και δεοντολογίας καθώς δεν προστατεύεται η ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών με αυτό τον τρόπο. Χρειάζεσαι άτομα που δεν έχουν σχέση με κόμματα».