(Βίντεο): Πτήση με F-16 πάνω από το Αιγαίο πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 15:20

Ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται από χθες στην Λάρισα, λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε στην 110 πτέρυγα μάχης, όπου τον υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Η έκπληξη φυσικά δεν ήταν αυτή, αλλά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πραγματοποιήσει πτήση με F-16! Αυτό έγινε περίπου στις 12 το μεσημέρι, αφού προηγουμένως ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας για το εγχείρημα.

Ο κύριος Τσίπρας πέταξε με F-16 της 337 μοίρας, το οποίο έγραφε πάνω ALEXIS TSIPRAS.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ F-16:

 

Την πύλη της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα πέρασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χριστοδούλου.

Λίγη ώρα μετά και αφού ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς της μονάδας, ο πρωθυπουργός φόρεσε στολή πιλότου και επιβιβάστηκε σε ένα διθέσιο F-16 της 337 Μοίρας, πραγματοποιώντας πτήση πάνω από το Αιγαίο.

Μετά την πτήση ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία «συγκλονιστική εμπειρία» ευχαριστώντας τους πιλότους.

«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των Ελλήνων πιλότων. Αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Αν δεν έχεις ψυχή, αν δεν έχεις καρδιά, αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, αν δεν αγαπάς την πατρίδα σου, αν δεν αισθάνεσαι το μεγαλείο του να υπερασπίζεσαι την κυριαρχία εκείνη τη στιγμή, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Υπερασπίζετε της εθνική μας κυριαρχία με την εντιμότητα και την ικανότητά σας αλλά και την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή».