Λαμπερή η φωταγώγηση του δέντρου στο Σύνταγμα Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 19:33

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος ξεκινούν οι 220 εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τις φετινές γιορτές ο Δήμος Αθηναίων, όχι μόνο στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και σε όλες τις συνοικίες του.

Η εορταστική εκδήλωση στο Σύνταγμα ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων, η Athens Big Band και οι Gadjo Dilo.

Κάτω από το φωτεινό δέντρο της πλατείας, από τις 12 έως τις 30 Δεκεμβρίου, ορχήστρες καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse – ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος απ’ όπου διακεκριμένοι DJs, θα δίνουν από την κεντρική σκηνή τον παλμό και τον τόνο των γεμάτων ζωντάνια Χριστουγέννων.
Καμίνης: Η φωταγώγηση του δέντρου στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας

Το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην καρδιά της πλατείας Συντάγματος.

«Από την καρδιά της πόλης, από την Πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα από την επίσημη φωταγώγηση του δέντρου, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας. Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μέρες χαράς και ελπίδας. Είναι ευκαιρία να περάσουμε αυτές τις ημέρες με τους δικούς μας, να κάνουμε βόλτες στην πόλη και να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε στην ομιλία του ο κ.Καμίνης.

«Φέτος εμπιστευτήκαμε το στολισμό της πόλης σε καταξιωμένους καλλιτέχνες, που δούλεψαν με κέφι και με φαντασία και ομόρφυναν τους δρόμους, τις πλατείες, το κέντρο και τις γειτονιές. 220 εκδηλώσεις και δράσεις υπάρχουν για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο. Σας καλώ να περπατήσετε στο κέντρο και τις γειτονιές, να συμμετάσχετε εσείς και τα παιδιά σας σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις, να νιώσουμε όλοι το πνεύμα των ημερών», πρόσθεσε.

«Χρονιά θα αλλάξουμε στο Θησείο, κάτω από την φωτισμένη Ακρόπολη. Να είστε όλοι εκεί. Δίνουμε το σύνθημα και φωταγωγούμε την πόλη με χαρά και αισιοδοξία για τις φετινές γιορτές. Καλά Χριστούγεννα», κατέληξε ο Δήμαρχος Αθηναίων.