Τι συμβαίνει στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 12:23

Με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και 12 μέρες, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης συζήτησε με τους γονείς των δύο στρατιωτικών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τονίζοντάς τους πως η ελληνική κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην πατρίδα τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς και πονάτε αλλά να ξέρετε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στη χώρα. Η διαβεβαίωσή μας είναι δεδομένη πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να ξέρετε ότι το κάνουμε», ανέφερε ο κ. Κουβέλης με τη μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να ξεσπάει, ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας.

ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Πάντως, χθες κατά τη δεύτερη επίσκεψη των γονέων στα παιδιά τους που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, οι Τούρκοι είχαν ετοιμάσει ένα… καψόνι στις οικογένειες. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, όμως τελικά έφθασαν να δουν τα παιδιά τους με δύο ώρες καθυστέρηση. Και το χειρότερο; Εκτός από το ότι περίμεναν για να σφυχταγκαλιάσουν τα παιδιά τους, η επικοινωνία τους έγινε μόνο μέσω τηλεφώνου.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Στο μεταξύ, τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν σταλεί για έλεγχο στην Άγκυρα, φαίνεται πως είναι «καθαρά». Πληροφορίες μάλιστα από την Τουρκία, τις οποίες εξετάζουν στο ελληνικό Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν δεδομένα, που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της κατασκοπείας. Η Άγκυρα τις επόμενες ημέρες θα δεχθεί τον Έλληνα πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει τα τρία κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Πάντως, το νέο σενάριο που φέρεται να επεξεργάζονται οι Τούρκοι είναι εμπλοκή των δύο σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Και γι’ αυτό οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν στενά το θέμα.