Ευρωκοινοβούλιο – Αύριο η συζήτηση για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς, αναμένεται σκληρό μήνυμα προς την Τουρκία Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 12:05

Η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα βρεθεί στην κορυφή του ενδιαφέροντος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στο Στρασβούργο.

Ως προς τη σύλληψη και συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που έρχεται στο ΕΚ μετά από κοινή πρόταση των ευρωομάδων του ΕΛΚ και της Αριστεράς, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου Τουρκία, παρουσία της Υπατης Εκπρόσωπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η ολομέλεια θα συζητήσει τα βήματα που πρέπει να ληφθούν για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου, χωρίς να τους έχει αποδοθεί επίσημα κατηγορία.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς καλεί την ΕΕ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ευρωομάδα της Αριστεράς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση από τις Τουρκικές αρχές εδώ και ενάμιση μήνα. Το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από τις επιτυχημένες προσπάθειες της Ευρωομάδας της Αριστεράς, αλλά και τη στήριξη των άλλων πολιτικών ομάδων.

Παπαδημούλης: Το κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων θα είναι κόλαφος για τις Τουρκικές αρχές

Στο επικείμενο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αναφέρεται ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.