Ένταση στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο – Κάποιοι επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στο άγαλμα του Τρούμαν Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 15:08

Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας. Ομάδα νεαρών αποκόπηκε από την πορεία με κατεύθυνση των πρεσβεία των ΗΠΑ και προσπάθησε να προκαλέσει φθορές στο άγαλμα του Τρούμαν.

Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, έγιναν δυο προσαγωγές, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε. Την απελευθέρωση των προσαχθέντων ζήτησε με άμεση παρέμβασή του καθώς παραβρίσκεται στη διαδήλωση, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε και τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

Η πορεία πραγματοποιείται με αφορμή την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας στη Συρία.

Φοιτητές και μαθητές που συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, με αφορμή την επέμβαση στη Συρία ζητούν να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και να δωθούν πόροι στην εκπαίδευση, αντί στη Συμμαχία.