Μαξίμου για δηλώσεις Μητσοτάκη: Τα 100 δισ. επενδύσεις θα έρθουν μέσω της γνωστής offshore; Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 15:00

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν τις σημερινές δηλώσεις του αρχηγού της Ν.Δ. ως εξής:

Ο ιεραπόστολος των επενδύσεων, κ. Μητσοτάκης, μοιάζει όλο και περισσότερο με τον καθοδηγητή του, κ. Σαμαρά. Έφτασε να επαναλάβει το ανέκδοτο του 2014, πως θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ.

Η ικανότητά τους να προσελκύσουν επενδύσεις εξάλλου φάνηκε από την απώλεια 25% του ΑΕΠ την περίοδο 2010-2014. Τον ενημερώνουμε ότι το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις.

Αυτό που δεν διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν τα 100 δισ. επενδύσεις θα έρθουν μέσω της ίδιας offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΒ δήλωσε:

«Θα μειώσουμε τη φορολογία, θα δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις, θα απλοποιήσουμε τη γραφειοκρατία και περιμένουμε από εσάς να επενδύσετε, να πληρώνετε τους φόρους σας, να σέβεστε τους εργαζόμενους & να φροντίζετε το περιβάλλον» είπε απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο συνέδριο, προσθέτοντας ότι μόνο η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων.

Έθεσε επίσης ως πολιτική προτεραιότητα την προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι είναι απαραίτητες για να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης και σημείωσε ότι απαιτείται ρυθμός ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό σε μια επταετία.