Σταθερά ψηλά στην τηλεθέαση η «Πρώτη Είδηση» Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 15:00

Ολοένα και υψηλότερα ποσοστά στον πίνακα τηλεθέασης καταλαμβάνει η ΕΡΤ, ιδίως μέσα από την πρωινή ενημέρωση και την «Πρώτη Είδηση» που πλέον είναι ανταγωνιστική επιλογή ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Ιούνιο η «Πρώτη Είδηση» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο κέρδισε τη μάχη της ενημέρωσης με τις φονικές πυρκαγιές με αξιοπρόσεκτα ποσοστά τηλεθέασης.

Ενδεικτικά, ο μέσος όρος τηλεμεριδίου της εκπομπής «Πρώτη Είδηση» τον περασμένο Ιούλιο -μήνας που σημαδεύτηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική- ανήλθε στο 11,6%, αγγίζοντας μέχρι και το 17,4%. Ενώ η δυναμική πορεία συνεχίζεται και τη νέα σεζόν, με την ίδια εκπομπή να φτάνει -για παράδειγμα προχθές- ως το 17,1%.

Ενώ χθες στο 06.00-0700 είχε μ.ο 20% σημειώνοντας υψηλότερα ποσοστά στα τέταρτα και με μέσο όρο κοντά στο 14%.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η «Πρώτη Είδηση» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Μαρία Αλεξάκη τριπλασιάζει τo μ.ο της ΕΡΤ στην ανταγωνιστική πρωινή ζώνη.

Τα υπόλοιπα κανάλια έχουν μέσους όρους διψήφια ποσοστά επομένως τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνουν οι εκπομπές επηρεάζονται κι απ’ αυτό.

Η ανοδική πορεία οφείλεται και στην ισορροπημένη προσέγγιση όλων των θεμάτων αλλά και στη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση της ατζέντας της εκπομπής.