«Καθάρισε» πάλι ο Σπίρτζης: Ανάσα ανάπτυξης και στη Μεσσηνία Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 14:23


Ειδήσεις που γέμισαν χαρά τους πολίτες της Μεσσηνίας έβγαλε η συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Υποδομών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υποδέχθηκε τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη και τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νομού Μεσσηνίας, Δημήτρη Καραλή και μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε είχαν να δώσουν μόνο ευχάριστα νέα για την περιοχή!

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο», ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη καθώς και το υδατοδρόμιο της Πύλου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης με τον Χρήστο Σπίρτζη να δίνει λύσεις και για τα τρία αυτά μεγάλα έργα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι για το δρόμο «Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη» έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι μελέτες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 το έργο θα δημοπρατηθεί.

Παράλληλα και όσον αφορά το αεροδρόμιο, σημείωσε ότι βρίσκεται σε καλό στάδιο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης μέσω ΣΔΙΤ για την αναβάθμισή του, ως διεθνές αεροδρόμιο.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σπίρτζη έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για το υδατοδρόμιο της Πύλου η οποία προσφέρει φυσική προστασία και έτσι θα δοθεί προτεραιότητα.

Βερύκιος: Ο Τσίπρας έχει υπουργούς

Το θέμα παρουσίασε στην τηλεόραση του Alpha ο δημοσιογράφος, Δήμος Βερύκιος που εξήρε την άμεση ανταπόκριση και τις λύσεις που έδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης ύστερα από το σχετικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. "Ο Τσίπρας έχει υπουργούς" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο: