Νέες τουρκικές παραβιάσεις πάνω από Οινούσσες και Παναγιά - Καμμένος: Οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 12:40

Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο, αφού τουρκικά F16 προχώρησαν σε νέες υπερπτήσεις αυτή τη φορά πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά.

Συγκεκριμένα σχηματισμός δύο τουρκικών F-16, μπήκε στις 10:43 στο FIR ΑΘΗΝΑΣ και έκανε υπερπτήσεις στις 10:43, 10:48 και 10:59 πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 8 χλμ. Στις 10:51 ένα F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες στα 8 χλμ ύψος και ένα F-16 πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 8 χλμ ύψος.

Τελικά τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν από το FIR AΘHNΩN στις 11:00.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί δύο τουρκικά F16 πέταξαν σε ύψος 4.000 ποδών πάνω από το Καστελόριζο λίγα μόλις λεπτά μετά την αναχώρηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από την ακριτική Μεγίστη.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος έδωσε τη δική του ηχηρή απάντηση στις νέες προκλήσεις των Τούρκων με μια ανάρτηση που συνοδεύεται από βίντεο στο twitter το οποίο τραβήχτηκε μέσα από το ελικόπτερο λίγα λεπτά πριν τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από την Μεγίστη.

Ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει τους τούρκους «ψευτοτσαμπουκάδες» και επισημαίνει ότι κάθε μέρα οι πιλότοι μας τους αναχαιτίζουν αποτελεσματικά.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η τορπιλάκατος του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες».