Μαξίμου: Σκόρπισαν στους πέντε ανέμους τα επιχειρήματα του Μητσοτάκη για το Σκοπιανό Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 18:00

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε το Μέγαρο Μαξίμου τη σημερινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην Εφημερίδα των Συντακτών, τονίζοντας ότι αυτή «σκορπάει στους πέντε ανέμους το σύνολο της επιχειρηματολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οπως επισημαίνει το πρωθυπουργικό γραφείο Τύπου, οι δηλώσεις Ζαεφ ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται κανένα θέμα αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, διερωτάται «τι νέο διαστρεβλωτικό επιχείρημα θα σκαρφιστούν οι υποστηρικτές της μισαλλοδοξίας και της αδράνειας για να υποστηρίξουν τη γραμμή Γεωργιάδη- Σαμαρά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Με τη σημερινή του συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σκορπάει στους πέντε ανέμους το σύνολο της επιχειρηματολογίας του κου Μητσοτάκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα ο κος Ζαεφ αναφέρει ότι:

1. «Ιθαγένεια σημαίνει υπηκοότητα». Ιδιαίτερα δε μετά τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στην διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος γίνεται και ρητό ότι η ιθαγένεια δεν προκαταβάλλει τον εθνοτικό προσδιορισμό των πολιτών της γείτονος και επομένως εθνότητα και ιθαγένεια διαχωρίζονται πλήρως χωρίς να παραμένει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

2. «Για το θέμα της Γλώσσας, φυσικά ανήκει στην ομάδα των σλαβικών γλωσσών».

3. «... αναγνωρίζουμε την ξεχωριστή κληρονομιά, την ξεχωριστή αρχαία ελληνική ιστορία της περιοχής».

Αναρωτιόμαστε λοιπόν μετά από όλα αυτά τι νέο διαστρεβλωτικό επιχείρημα θα σκαρφιστούν οι υποστηρικτές της μισαλλοδοξίας και της αδράνειας για να υποστηρίξουν τη γραμμή Γεωργιάδη- Σαμαρά.

Τώρα που ο ίδιος ο Ζόραν Ζαεφ καταρρίπτει πλήρως τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας της Νέας Δημοκρατίας περί εθνότητας, γλώσσας και παράδοσής τι θα κάνει ο κος Μητσοτάκης;

Πίσω από ποιο νέο αστείο επιχείρημα θα κρυφτεί για να ικανοποιήσει τους ακροδεξιούς καθοδηγητές του;»