Από την 1η Φεβρουαρίου σε ισχύ ο αυξημένος κατώτατος μισθός Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:20

Από τον ερχόμενο κιόλας μήνα θα τεθεί σε ισχύ ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, δίνοντας βαθιά οικονομική ανάσα σε πολλά νοικοκυριά ανά την επικράτεια.

Οπως έγινε γνωστό από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, τα πορίσματα των αρμόδιων φορέων και των κοινωνικών εταίρων ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες και το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου θα γίνει όλη η πολιτική διεργασία ώστε από την 1η Φεβρουαρίου 2019, να ισχύσει το νέο μισθολογικό καθεστώς.

Το ακριβές ύψος του νέου κατώτατου εθνικού μισθού δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να μιλούν για αύξηση της τάξης του 5%-10%.

«Ό,τι λέγεται σήμερα για το πόσο δεν είναι έγκυρο, δεν είναι ακριβές. Η εικόνα που έχουμε στο υπουργείο Εργασίας είναι τελείως διαφορετική από αυτό που αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ και υποτίθεται "έγκριτους" δημοσιογράφους. Εχουμε σωρεία επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων που είναι πολύ πάνω από τα μέχρι σήμερα θεσμοθετημένα. Τα 586 ευρώ είναι ένα ευτυχώς μακρινό παρελθόν» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νεφελούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», 105,5 .

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι, παράλληλα με την αύξηση του κατώτατου μισθού, καταργείται και ο υποκατώτατος για νέους κάτω των 25, «δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω αυξήσεων».