Φωτίου: Μέτρα «ανάσα» για τους πολίτες τις επόμενες εβδομάδες Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 17:51

Τα θετικά μέτρα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνεντεύξεις της «Στο Κόκκινο» και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «KONTRA CHANNEL».

Ειδικότερα, η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου Εργασίας που προγραμματίζονται για τις επόμενες εβδομάδες, συνοψίζοντας, ως εξής:

Αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου.Σαράντα τρεις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται με οκτώ προγράμματα του ΟΑΕΔ.«Δεύτερη Επιχειρηματική Ευκαιρία» με 12.000 ευρώ έως 36.000 ευρώ σε κάθε επιχειρηματία που έκλεισε, λόγω κρίσης.Εκατόν είκοσι δόσεις για ασφαλιστικά ταμεία για όσους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τις εισφορές και συσσώρευσαν μεγάλο χρέος.Επίδομα ενοικίου, που θα ορίζεται από τα 70 έως τα 210 ευρώ ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.Επίδομα στεγαστικού «κόκκινου» δανείου.Ανοίγει μέσα στον Φεβρουάριο η πλατφόρμα για την αναδοχή και υιοθεσία.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της. Έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για όλες τις τομές που χρειάζεται η χώρα» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ, απευθυνόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε: «Η ΝΔ ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ιδού η Ρόδος…».

Αναφερόμενη στον υπουργό Άμυνας επισήμανε: «Μέχρι σήμερα, ο κ. Καμμένος ήταν αναμφίβολα φερέγγυος, συνεπής, έντιμος κυβερνητικός εταίρος και δεν πρέπει με τίποτα να καταστρέψουμε τη δουλειά που κάναμε μαζί και αρχίζει να φέρνει καρπούς».