Σε «βελούδινο» διαζύγιο καταλήγουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 11:16

Προς ήπια ρήξη οδεύουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες, το διαζύγιο των οποίων θεωρείται θέμα ημερών.

Η αγεφύρωτη διαφωνία τους στο ζήτημα του Σκοπιανού κάνει το μεταξύ τους διαζύγιο αναπόφευκτο, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει χωρίς να διαταραχθούν οι καλές σχέσεις μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων.

Παρά την έντονη δυσαρέσκεια του Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν έχει καμία πρόθεση να τα «σπάσει» με τον επί μια τετραετία κυβερνητικό του εταίρο, με τον οποίο είχε μέχρι τώρα μια άριστη συνεργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο και παρά το αρνητικό κλίμα που είχε προκύψει τις προηγούμενες ημέρες με εκατέρωθεν δηλώσεις και αιχμές, οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμέμος ήρθαν σε επαφή χθες το βράδυ και συμφώνησαν από κοινού να μεταθέσουν τις εξελίξεις για την Παρασκευή.

Οι δύο άνδρες έκριναν φρόνιμο να τα πουν δια ζώσης την ερχόμενη Παρασκευή, μετά την αποχώρηση της Ανγκελα Μέρκελ, που φτάνει στη χώρα μας αύριο το μεσημέρι.

Μάλιστα, σε μια κίνηση καλής θέλησης, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ μετατόπισε για αύριο Πέμπτη την προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει αντίστοιχη συνέντευξη στο Open.

Στην κυβέρνηση, πάντως, εκφράζουν τη βεβαιότητα πως δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ αναφορικά με το Σκοπιανό και πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία της Βουλής.