Μαξίμου: Ο κ.Αυγενάκης να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους νοσταλγούς του Παττακού Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 15:20

Να υποβάλλει πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης καλεί τη Νέα Δημοκρατία για μια ακόμη φορά το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, με τις οποίες επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σενάρια συνταγματικής εκτροπής.

Το Μαξίμου κάνει λόγο για μέγιστο ατόπημα και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει εάν συμμερίζεται ή αποδοκιμάζει αυτές τις απόψεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο Γραμματέας της ΝΔ, κ. Αυγενάκης, ξεπέρασε σήμερα τον εαυτό του.

Όχι μόνο ενέπλεξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σενάρια συνταγματικής εκτροπής, σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δήλωσε και ότι η ΝΔ “δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια».

Τι ακριβώς εννοεί ο γραμματέας της ΝΔ ότι θα κάνει;

Για κακή τύχη του κ. Αυγενάκη, υπάρχει κάτι που λέγεται Σύνταγμα. Εάν τον ενοχλεί, μπορεί να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους συνομιλητές και νοσταλγούς του Παττακού που υπάρχουν στο κόμμα του, αφού πρώτα ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίσει εάν συμμερίζεται ή αποδοκιμάζει αυτές τις απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο πανικός της ΝΔ είναι έκδηλος, τη διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και εάν έχει αμφιβολίες, δεν έχει παρά να υποβάλλει πρότασης δυσπιστίας».

Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΝΔ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Νews24/7, είχε προειδοποίησει πως το κόμμα του δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας την επίμαχη αναφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Αν ο Αλ. Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και την πάρει, θα πρόκειται για μια ετερόκλητη κυβερνητική πλειοψηφία η οποία δεν μπορεί να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον. Δεν νοείται να κυβερνά ο θίασος αυτός με ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα. Εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αν ο ΠτΔ το επιτρέψει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πει στον ελληνικό λαό ποιοι είναι οι πρόθυμοι βουλευτές που θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να κρίνει ο λαός τα κίνητρά τους. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν έχει υπάρξει ποτέ στη μεταπολίτευση και δεν πρέπει να υπάρξει. Η πρόταση μομφής είναι ένα από τα όπλα που διαθέτουμε» ήταν η δήλωση που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Μαξίμου.