Μεγαλοπρεπές άδειασμα της Μέρκελ στον Μητσοτάκη Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 11:38

«Με εκπλήσσει που πρέπει να απαντήσω». Αυτή ήταν η αντίδραση της Γερμανίδας καγκελάριου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το απαράδεκτο επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί δήθεν περί συναλλαγής με τις συντάξεις και το Σκοπιανό.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Ανγκελα Μέρκελ έκρινε αστείο και ανάξιο σχολιασμού αυτόν τον έωλο ισχυρισμό, αδειάζοντας με εκκωφαντικό τρόπο τον πρόεδρο της ΝΔ.

Στην επίμαχη ερώτηση, την οποία έκανε μάλιστα Γερμανίδα δημοσιογράφος, η κ. Μέρκελ δήλωσε «ευγνώμων στον Αλ. Τσίπρα που προσπάθησε να βρει λύση στο θέμα της ονομασίας».

«Οι δηλώσεις Μέρκελ είναι θετικές για την Ελλάδα. Έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στην ελληνική οικονομία, δήλωσε "ευγνώμων" στον Τσίπρα για τις Πρέσπες, διέψευσε κατηγορηματικά την άθλια συκοφαντία της ΝΔ, περί δήθεν συναλλαγής "συντάξεις, έναντι Πρεσπών". Ράπισμα στον λαϊκισμό της ΝΔ!» έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρωην "γαλάζιος" Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε στο facebook: "Εχει ενδιαφέρον τι είπε η Μερκελ - με τον τρόπο της -- εμμεσα για το τι πιστευει για την άποψη του Μητσοτακη για τη συμφωνία των Πρεσπων την οποία επαίνεσε με το παραπάνω: Μου είναι λίγο πολύ αδιάφορο τι πιστεύει ο ίδιος γιατι η συμφωνία ειναι πολύ καλή. Και γι αυτό δεν έχει σημασία ότι δεν θα τον πείσω. Αλλωστε κι ούτε ο ίδιος θα πείσει τη Γερμανίδα καγκελλάριο αφου -- όπως αποκαλυψε μόλις χθες ο βετεράνος Γερμανός Χριστιανοδημοκρατης ευρωβουλευτής Ελμαρ Μπροκ και στενός φίλος της Μέρκελ -- ο Μητσοτακης τους έχει πει ξεκαθαρα ότι θα εφαρμόσει μια επικυρωμένη συμφωνία. Αν βέβαια γίνει πρωθυπουργός. Οποτε -- όπως επίσης ξεκάθαρα υπαινίχθηκε η Μερκελ σήμερα μιλώντας για θεματα εσωτερικής πολιτικής στα οποία δεν επιθυμει να αναμιχθεί -- όλα τα άλλα την αφήνουν παγερά αδιάφορη. Οι δηλώσεις της -- για όσους ξέρουν να αποκρυπτογραφούν και να σρμηνεύουν -- ηταν καλά μελετημένες και συνειδητά στοχευμένες."