Ο Καμμένος βάζει τέλος στα σενάρια - "Δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης" Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 17:20

Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να σκέφετεται την άρση της εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ προς την κυβέρνηση έβαλε ο Πάνος Καμμένος, γκρεμίζοντας τις ελπίδες κάποιων για αποστεθαροποίηση της χώρας.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, με μια ανάρτηση του στο twitter, ξεκαθάρισε πως "θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει" και πως η μόνη διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο Σκοπιανό. «Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό» έγραψε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει εξουσιοδότηση προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος τόσο για τη στάση του κόμματος στη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για το θέμα της εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, την οποία δεν έλαβε.

Αναφορικά με την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και την συνέντευξή του αμέσως μετά στον τηλεοπτικό σταθμό Star ανέφερε: «Ούτε συνάντηση μπορώ να κάνω ούτε συνέντευξη», τονίζοντας ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στα Σκόπια. Σημείωσε, δε, ότι κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα με τις τροπολογίες που κατατίθενται στη Βουλή των Σκοπίων.

Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τους υπουργούς του να αποσυρθούν από την κυβέρνηση, πράγμα που εκείνοι αρνήθηκαν.

Ο κ. Καμμένος διέψευσε, πάντως, τα δημοσιεύματα που περιείχαν διαρροές περί αιτημάτων δικών του προς τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν δηλώσεις για όσα γράφονται.