Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΚΑΪ μετά τις απολύσεις 12 δημοσιογράφων Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 17:50

Καζάνι έτοιμο να εκραγεί είναι τις τελευταίες ώρες ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μετά την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά στην απόλυση 12 δημοσιογράφων.

Εντονη ήταν η αντίδραση των εργαζομένων του σταμθού και της ΕΣΗΕΑ, που προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας απόψε, από τις 19.00 έως και τις 22.00. Αυτό σημαίνει πως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού του Φαλήρου δεν θα μεταδοθεί ενώ έντονη είναι η φημολογία για 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο.

"Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΙ» έχει ξεκινήσει από το πρωί ένα πογκρόμ απολύσεων δημοσιογράφων. Μέχρι στιγμής έχουν, ήδη, απολυθεί δώδεκα συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί. Οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως, είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη προβεί σε αίτηση για τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας και την εργοδότρια εταιρεία για τις θέσεις εργασίας. Τα Δ.Σ. των Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τηλεόρασης και τεχνικών ραδιοφώνου, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 19.00 έως τις 22.00 σήμερα Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, διαμαρτυρόμενοι για το πογκρόμ των απολύσεων που πραγματοποιούνται" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Οι 12 δημοσιογράφοι που απολύθηκαν είναι οι Ιουλία Βελισσαράτου, Κλειώ Νικολάου, Μαρία Δουρουδή, Βίκυ Κατεχάκη, Βασίλης Τάνης, Μαρία Καραγιώργου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Σταύρος Σαμουηλίδης, Σοφία Τσίπα, Σταύρος Οικονομόπουλος, Ζωή Κατζαγιαννάκη και Μαρία Φαρμακιώτη.