ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ - Συνεχίζεται η συζήτηση στη βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 11:27

Συνεχίζεται σήμερα από τις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία

 Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τη συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση:

 

Η συζήτηση άνοιξε το μεσημέρι της Τρίτης από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεχίστηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.

Αλ. Τσίπρας: Η αυγή του 2019 είναι η αυγή μιας νέας εποχής για την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «έπραξε το σωστό, το εθνικά ωφέλιμο, το πατριωτικό», αναφερόμενος στο ονοματολογικό της πΓΔΜ. «Γιατί -το έχω πει πολλές φορές- ότι πατριωτισμός δεν είναι να μισείς την πατρίδα του άλλου, αλλά να αγαπάς τη δική σου πατρίδα. Και να θέλεις να την δεις να προοδεύει σε συνθήκες αλληλεγγύης και συνεργασίας με τους γείτονές σου αλλά και με το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Πατριωτισμός δεν είναι να είσαι υποκριτής και καιροσκόπος απέναντι στα μεγάλα εθνικά θέματα. Όχι να αλλάζεις άποψη για τα κρίσιμα και ιστορικής σημασίας εθνικά θέματα, με βάση το πρόσκαιρο, το συγκυριακό κομματικό όφελος» πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος ζήτησε καθαρές λύσεις και στάση ευθύνης από όλους τους βουλευτές, ενώ εξαπέλυσε αιχμές για τη στάση του Κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για πολιτικά αγύρτες και αναξιόπιστους που βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό (διαβάστε εδώ περισσότερα)

 

Κολοσσιαίο ατόπημα Μητσοτάκη

Σε κολοσσιαίο ατόπημα υπέπεσε, όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ με την αναφορά του στον στρατηγό της χούντας, Σπαντιδάκη.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άθελά του θέλω να πιστεύω υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα. Συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον στρατηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Πρόκειται για μεγάλη προσβολή στο δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων» τόνισε ο κ. Τσίπρας και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Πάνω στον πανικό σας δεν καταλάβατε τι είπα» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλλει κανέναν, αλλά να επισημάνει ότι όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα είχαν σεβαστεί την διάκριση εκτελεστικής εξουσίας- ενόπλων δυνάμεων. Σημείωσε δε πως ήταν λάθος του κ. Αποστολάκη να δεχθεί την δεχθεί τη θέση του υπουργού Άμυνας.

Στους ΑΝΕΛ προσχώρησε ο Αρ. Φωκάς, διεγράφη ο Σπ. Δανέλης από την Κ.Ο. του Ποταμιού

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε επίσημα στην αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια, την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Αριστείδη Φωκά, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, αλλά και τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου, Σπύρου Δανέλλη, από την ΚΟ του Ποταμιού.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για νέα πλειοψηφία, διασφάλιση της ψήφισης των κοινωνικών μέτρων και κατοχύρωση των μεγάλων θεσμικών αλλαγών Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από την ελληνική Βουλή ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.