ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Αυγενάκη: Ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει τέλος Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 14:10

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει τέλος. Μετά την επανειλημμένη άρνηση του κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει την οργανωμένη επιχείρηση εκφοβισμού βουλευτών από κεντρικό στέλεχος της ΝΔ στα Βόρεια Προάστια, ο γραμματέας της, κ. Αυγενάκης, σε σημερινή του παρέμβαση στον ΑΝΤ1, πρόσφερε εκ νέου κάλυψη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: πίσω από αυτό το συντονισμένο σχέδιο, στοχοποίησης και απειλών σε βουλευτές, βρίσκεται η ηγετική ομάδα της ΝΔ και προσωπικά ο αρχηγός της, κ. Μητσοτάκης. Ο ίδιος υπηρετεί τον ακροδεξιό λαϊκισμό, για να κάνει το χατίρι των κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη.

 

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» δήλωσε πως «η Ν.Δ. δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα στις πολιτικές εξελίξεις και δυστυχώς επιστρατεύει τραμπούκους». Μάλιστα, ο Ν. Φίλης κατηγόρησε τον Λ. Αυγενάκη ότι «προΐσταται αυτού του μηχανισμού τραμπούκων και παρακρατικών».

Ο κ. Αυγενάκης αντέδρασε, μιλώντας για «μαχητές της Ν.Δ.» που δεν τρομάζουν, χωρίς να καταδικάσει επ' ουδενί το στέλεχος της ΝΟΔΕ για την εκστρατεία των απειλών.