Γερμανοί βουλευτές σε ΝΔ: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 12:19

Αυτό το οποίο αρνείται να παραδεχτεί πεισματικά η Νέα Δημοκρατία της επισημαίνουν βουλευτές του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU: Οτι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας! Μάλιστα, η παρέμβαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το CDU ανήκει στην ίδια πολιτική και ιδεολογική οικογένεια με την ΝΔ.

"Η Συμφωνία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί η ευρωατλαντική προοπτική της Μακεδονίας. Παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα θα καταψηφίσει τη συμφωνία, είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη θα επωφεληθεί από αυτήν τη συμφωνία», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μακ Άλιστερ, ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) επικεφαλής εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στις εφημερίδες του «Δίκτυο Συντακτών / Redaktionsnetzwerk»..

Επίσης, ο Γιούργκεν Χαρντ, ο εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο / Βundestag δήλωσε: «δεν μπορώ παρά να ενθαρρύνω τους φίλους μας στην Ελλάδα να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας. Η επίλυση του ονοματολογικού αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Αυτό θα αυξήσει περαιτέρω την ασφάλεια της Ελλάδας. Επομένως, η Συμφωνία είναι και προς όφελός της».

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Φλόριαν Χαν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης για ευρωπαϊκά θέματα στην Oμοσπονδιακή Βουλή / Bundestag, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών κατάσταση «win-win». «Θα πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα ελληνικά κόμματα -και στη Νέα Δημοκρατία- ότι είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας, εάν η Μακεδονία προσεγγίσει επιτέλους την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα ΝΑΤΟ. Οι ωφελημένοι της απόρριψης (της Συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο) θα είναι μόνον η Ρωσία και τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στα Βαλκάνια».

Τέλος, ο Xριστιανοδημοκράτης (CDU) ευρωβουλευτής Ντάνιελ Κάσπαρι δήλωσε: «θα ήμουν πολύ ευτυχής αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συμφωνήσουν, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι τους είναι δύσκολο, όπως κάποτε ήταν για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα δύσκολο να συγκατατίθεται στη σύναψη συμφωνιών με τις πρώην ανατολικές χώρες».