Ολοι εναντίον όλων στη διχασμένη Νέα Δημοκρατία Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 14:14

Ολοένα και πιο διχαστικό είναι το κλίμα που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, όπου έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: Το Κεντροδεξιό και το Ακροδεξιό.

 Μετά τις αιχμές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Νίκου Δένδια, για κίνδυνο συρρίκνωσης του κόμματος λόγω ακραίων θέσεων εντός της γαλάζιας παράταξης και το "άδεισμα" από τον Αδωνι Γεωργιάδη, που καταφέρθηκε εναντίον της λεγόμενης καραμανλικής γραμμής, τη σκυτάλη πήρε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Δένδια.

«Η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε. Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την οργή του Νίκου Δένδια που με ανάρτηση του στο twitter ζήτησε ουσιαστικά από τον γραμματέα του κόμματος να ανασκευάσει.

«Ατυχής στιγμή στην πραγματικότητα και ανακόλουθη του ρόλου του είναι η δήλωση του κ. Αυγενάκη».

Ο γραμματέας της ΝΔ έσπευσε από την πλευρά του, πάλι μέσω twitter, να τα «μαζέψει» γράφοντας σε ανάρτησή του: "Μια δική μου ατυχής έκφραση το απόγευμα δημιούργησε άνευ λόγου μια παρεξήγηση με τον Νίκο Δένδια, με τον οποίο μοιραζόμαστε πάντα τις ίδιες αγωνίες και τον ίδιο στόχο να απαλλαγεί η χώρα μας από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος".

Μέσα σε αυτό το κλίμα όξυνσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες συνάντηση με τον Νίκο Δένδια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Το κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κάτι παραπάνω από εκρηκτικό, αφού οι δύο άνδρες φέρονται να διαπληκτίστηκαν έντονα, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ακροδεξιά διολίσθηση της παράταξης που απομακρύνει ψηφοφόρους του παραδοσιακού κέντρου...