(ΒΙΝΤΕΟ) Μέχρι και ο Πρόεδρος της Κύπρου τους ξεμπρόστιασε: «Το όνομα Μακεδονία είχε δοθεί από το 1992» Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 16:00

Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, που αρνείται να παραδεχτεί πως Αντώνης Σαμαράς και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, παρέδωσαν το όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια, διέλυσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Δεξιάς, δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας μπροστά στις κάμερες αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος αλλά στη ΝΔ κάνουν σαν να μην συνέβη ποτέ: Οτι το όνομα "Μακεδονία" είχε δοθεί από το 1992. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά των αυτόκλητων μακεδονομάχων δηλώνοντας πως "πρέπει να ξεπεράσουμε συναισθηματισμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα".

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησής τους, ο Κύπριος πρόεδρος έδωσε στον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θερμά συγχαρητήρια για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας του πως έδειξε τόλμη και θάρρος και έδωσε τέλος σε μια «αχρείαστη» διαμάχη που ταλάνιζε επί τριάντα χρόνια την Ελλάδα, ανοίγοντας ταυτόχρονα πόρτες για συνεργασία, ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

«Το όνομα έτσι κι αλλιώς είχε δοθεί από το 1992», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και σημείωσε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών απαλείφονται και τα αλυτρωτικά που υπήρχαν στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε επί λέκξει: «Από την ώρα που διαγράφονται τα περί αλυτρωτισμού, από την ώρα που έχει κατά τον καλύτερο τρόπο ρυθμιστεί το θέμα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις, κατά πόσο αποτελούν τους διάδοχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή όχι, έχω την εντύπωση ότι αυτό που αποτυπώνει η Συμφωνία είναι όχι μόνο την αποφασιστικότητα αλλά διασφαλίζει και τη μελλοντική προοπτική άριστων σχέσεων, άριστης συνεργασίας, ούτως ή άλλως υπήρχε η συνεργασία, δυστυχώς ή ευτυχώς ούτως ή άλλως το όνομα είχε δοθεί από το 1992 και έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε συναισθηματισμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».