Τζανακόπουλος: Κανένα πρόβλημα να πάμε με ονομαστικές ψηφοφορίες μέχρι τον Οκτώβριο Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 14:20

Μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στα σενάρια περί εθνικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να ολοκληρώσει την θητεία της ενώ έχει και ενισχυμένη πλειοψηφία.

«Μας λέγανε ότι δεν θα αντέξουμε αν δεν πάμε σε ψήφο εμπιστοσύνης. Ανεξαρτήτως της εκτίμησης που μπορεί να είχε κανείς για αυτό, εμείς προχωρήσαμε, ζητήσαμε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλης, έχουμε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, το ζήτημα της κυβερνητικής σταθερότητας έχει κριθεί. Έχουμε κερδίσει τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες από την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης, έχουμε κερδίσει δυο κομβικά νομοσχέδια με ονομαστικές ψηφοφορίες και φυσικά έχουμε καταφέρει να κυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών με μια πλειοψηφία, η οποία ήταν ευρύτερη ακόμα και από την πλειοψηφία που συγκεντρώσαμε στην ψήφο εμπιστοσύνης. Οπότε για μένα και για την κυβέρνηση δεν τίθεται κανένα ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας».

Ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή, θα συνεχίσει με ονομαστικές ψηφοφορίες το νομοθετικό της έργο και ότι το πρόβλημα θα το έχει ο κ. Μητσοτάκης. Κατά λέξη, «η κυβέρνηση είναι απολύτως σταθερή και δεν έχει κανένα πρόβλημα να ολοκληρώσει το νομοθετικό της έργο και αυτό μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει. Εμείς είμαστε έτοιμοι να πηγαίνουμε σε ονομαστικές ψηφοφορίες μέχρι τον Οκτώβριο. Κανένα πρόβλημα δεν θα έχουμε με αυτό. Ο μόνος που θα έχει πρόβλημα θα είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ούτως ή άλλως θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό πιθανόν να αναβαθμίζεται και ο ρόλος του βουλευτή μέσα στο Κοινοβούλιο που είναι να συζητά και να καταθέτει απόψεις και φυσικά να ψηφίζει με βάση τη συνείδησή του».