Μάχη για την αργία της Κυριακής... Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 19:03

Ένα ηχηρό... ΟΧΙ λένε οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Βιοτεχνών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, αλλά και του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

«Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε αλλά τα χρήματα», φωνάζουν από κοινού οι έμποροι, με την πρόεδρο Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων, Σοφία Καλαντίδου, να ξεκαθαρίζει: «Το ήδη απελευθερωμένο ωράριο όχι μόνο δεν έφερε θέσεις εργασίας αλλά έκλεισε πολλά καταστήματα με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας».

Από την πλευρά της, η Ράνια Καπετανγιώργη ( πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών), σχολίασε: «Την περασμένη Κυριακή που ήταν ανοιχτή η αγορά, μπορεί να γέμισαν οι δρόμοι με κόσμο, όμως δεν γέμισαν τα ταμεία των καταστημάτων».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμμετοχή στην απεργία της Κυριακής (30 Δεκεμβρίου). Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κατάστημα «Φωκά» στην Τσιμισκή.