Περισσότερα από 100 άτομα πέρασαν από την Ε.ΡΑ Ορεστιάδας για τη δωρεάν σπιρομέτρηση Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 18:10

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση "δωρεάν σπιρομέτρησης" που διοργάνωσαν, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ- ΕΡΑ Ν. Ορεστιάδας οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ, το Σωματείο Εποχικού Προσωπικού του εργοστασίου ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, υπό την αιγίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας.


Τις τέσσερις ώρες που διήρκησαν οι μετρήσεις της πνευμονικής λειτουργίας (10.00 π. μ- 14.00 μ μ), 105 άτομα εξετάστηκαν από τους ιατρούς- πνευμονολόγους, Αθανάσιο Παπανδρέου και Ελένη Τσιάτα, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις.

Από το σύνολο των εξεταζόμενων, σε ένα ποσοστό 25%, περίπου, προέκυψαν παθολογικές τιμές πνευμονικής λειτουργίας, που κρίθηκε ότι χρήζουν περαιτέρω εξειδικευμένης ιατρικής εξέτασης, για καλύτερο έλεγχο και αντιμετώπιση.

Η πρωτοβουλία των εργαζομένων της Ε.ΡΑ και του Εποχικού Προσωπικού της ΕΒΖ, για "δωρεάν σπιρομετρήσεις", έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής από τους πολίτες. Κατέδειξε επίσης την ανάγκη για ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών, για παροχή δωρεάν, προληπτικών εξετάσεων, και από άλλους φορείς, καλύπτοντας τα μεγάλα "κενά" που παρατηρούνται στη δημόσια υγεία.

Είναι φανερό ότι η ανελέητη επίθεση που δέχεται ο συγκεκριμένος τομέας, προκαλεί την πλήρη διάλυσή του, μαζί και τον αποκλεισμό από τις παροχές υγείας μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν ιδιαίτερα τους δύο εργαζόμενους της εταιρείας UCBAE, που μετακινήθηκαν στη Νέα Ορεστιάδα για την υποστήριξη της δράσης, παρά το γεγονός ότι μία ημέρα πριν ενημερώθηκαν από την εταιρεία ότι πρόκειται να απολυθούν στις 31 Δεκεμβρίου 2013, μαζί με 23 ακόμη συναδέλφους τους.

Last