Συνεχίζει να εκθέτει τον Σαμαρά ο αδελφός του, στην υπόθεση που αποκάλυψε Το ΧΩΝΙ! Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 15:13

To Koλλέγιο Αθηνών συνεχίζει τις αυθαιρεσίες στην υπόθεση της εκπαιδευτικού που απολύθηκε επειδή έπιασε τον γιό του Σαμαρά να αντιγράφει! Στην υπόθεση που πρώτο -και μόνο, τότε- είχε αποκαλύψει Το ΧΩΝΙ.


Η εκπαιδευτικός, Έφη Μπουλουτά συνεχίζει τον αγώνα που κάνει για να βρει το δίκιο της, οι πρώην εργοδότες της από το Κολλέγιο Αθηνών συνεχίζουν να κάνουν τα πάντα για να την εξοντώσουν.

Στις 28 Απριλίου 2013, Το ΧΩΝΙ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο μια συγκλονιστική αποκάλυψη που συντάραξε την κοινή γνώμη: Εκπαιδευτικός με πολυετή θητεία στο Κολλέγιο Αθηνών απολύθηκε επειδή έκανε το... λάθος να τιμωρήσει τον γιο του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αντέγραφε κατά τη διάρκεια διαγωνίσματος!

14sam88ss

Θυμηθείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα.

Διόλου ασήμαντη λεπτομέρεια, βέβαια, αποτελεί ότι επικεφαλής του Κολλεγίου δεν είναι παρά ο... θείος του μαθητή και αδερφός του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς.

Το ΧΩΝΙ συνέχισε την έρευνα και αποκάλυψε ότι λίγο καιρό πριν την αιφνίδια και εκδικητική απόλυση, το ίδιο το Κολλέγιο Αθηνών αποθέωνε την ίδια καθηγήτρια!

15sam88ui

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες ρεπορτάζ.


 

Την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, συνεδρίασε το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) για να αποφανθεί για τη νομιμότητα ή μη της συγκεκριμένης απόλυσης. Η πλευρά του Κολλεγίου, όμως, συνέχισε τις προκλήσεις...

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλει ευθέως ότι το Συμβούλιο έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. Έτσι, φαίνεται, αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες και το περιβάλλον τους την έννοια της ισότιμης αντιμετώπισης των Ελλήνων πολιτών. Κάποιοι, φαίνεται, έχουν παραπάνω δικαιώματα... Κάποιοι άλλοι - που απλώς έκαναν το καθήκον τους - όχι.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ είναι ενδεικτική: «Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υποκρύπτεται απλώς το μένος του εργοδότη, ο οποίος εκδικητικά απολύει έναν εργαζόμενο, επειδή τόλμησε να «θίξει» μέλος της οικογένειάς του. Κρύβεται η απόπειρα του Κολλεγίου Αθηνών και μιας ομάδας σχολαρχών να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να διαλυθεί κάθε ίχνος αξιοκρατίας και εργασιακών δικαιωμάτων στα ιδιωτικά σχολεία. Ενδεικτική της πίεσης η επί ένα ολόκληρο έτος πρωτοφανής άρνηση του ΚΥΣΔΕ να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο και να ελέγξει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας όπως υποχρεούται από το νόμο, όταν ο υπό απόλυση εκπαιδευτικός το ζητήσει".

Η εκπαιδευτικός έκανε το αυτονόητο: άσκησε το δικαίωμά της να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της καταγγελίας σύμβασης. Η απόφαση 4/2012 του ΝΣΚ ρητά προβλέπει ότι το Συμβούλιο οφείλει να εξετάσει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας. Πώς αποφάσισε να θάψει την υπόθεση η πλευρά του Κολλεγίου; Με επιχειρήματα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ! Με έγγραφο του κάλεσε το ΚΥΣΔΕ να μην εξετάσει την καταγγελία σύμβασης της καθηγήτριας επειδή υπάρχει μνημονιακή εγκύκλιος που απελευθερώνει τις απολύσεις!

Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του θράσσους; Αντί να παρακαλάνε να εξετασθεί η απόφαση για να λάμψει το δίκιο τους (σ.σ. το ποιο;...), έβαλαν μπροστά το μνημόνιο. Βασικό επιχείρημα του Κολλεγίου του οποίου διευθύνει ο Αλέξανδρος Σαμαράς είναι ότι μπορούν να απολύουν όποιον και όποτε γουστάρουν γιατί έτσι γράφει το μνημόνιο που επέβαλε στον δύσμοιρο ελληνικό λαό ο αδερφός του Αντώνης!

Η κυρία Μπουλουτά δεν πτοήθηκε, έψαξε τη δικαίωση μέσω της δικαιοσύνης και πράγματι με μια ιστορική του απόφαση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επέβαλε την άμεση ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας από το ΚΥΣΔΕ, ώστε να εκδώσει οριστική απόφαση επί του θέματος. Το ΚΥΣΔΕ έκανε ότι δεν... άκουσε, μετά όμως από συνεχείς οχλήσεις αλλά και εξώδικη διαμαρτυρία από την πλευρά της ΟΙΕΛΕ... αναγκάστηκε να ορίσει ημερομηνία για να εξετάσει την υπόθεση!

oielee

Με νέα ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ αναφέρει πως: «Η υπόθεση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα κρύβει έναν ισχυρό πολιτικό συμβολισμό. Απεικονίζει τον αγώνα ενός εκπαιδευτικού που εργάστηκε επί 21 έτη με συνέπεια στο Κολλέγιο Αθηνών και διώκεται από τη διοίκηση του σχολείου, διότι έπραξε το καθήκον της. Απεικονίζει την προσπάθεια μιας εργαζόμενης που έχει απέναντί της «θεούς και δαίμονες», ένα πανίσχυρο σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που θέλει να «πατήσει» στη συγκεκριμένη απόφαση και να διαλύσει κάθε είδος ελέγχου στα ιδιωτικά σχολεία και να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών».

«Το ΚΥΣΔΕ καλείται να αποφασίσει. Με το πέρας της Συνεδρίασης θα μάθουμε τόσο εμείς όσο και η ελληνική κοινωνία, εάν υφίσταται διοίκηση και εποπτικός έλεγχος της Πολιτείας στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης, ή εάν επικρατεί ο νόμος του ισχυρού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι απαράδεκτες ενέργειες από το Κολλέγιο Αθηνών συνεχίστηκαν και κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ


kolleggath113

Οι άνθρωποι του Κολλεγίου, με τον... πρωθυπουργικό αέρα να φουσκώνει τα μνημονιακά πανιά τους,
δε σταμάτησαν τις προκλήσεις ούτε κατά την ημέρα της εξέτασης της υπόθεσης: συνήγοροι του Κολλεγίου Αθηνών απαίτησαν την εξαίρεση από τη συζήτηση των μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) οι οποίοι έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της καθηγήτριας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η πλευρά του Κολεγίου αποτελείται από τέσσερις νομικούς, γεγονός πρωτοφανές σε συνεδρίαση εκπαιδευτικού υπηρεσιακού συμβουλίου και αποδεικνύει τα όσα ισχυρίζεται η Ομοσπονδία, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη υπόθεση για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα δεν είναι απλώς ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μια εργαζόμενη που τέθηκε σε διένεξη με τον εργοδότη της, αλλά μια αφορμή για το ευρύτερο ξήλωμα, όχι μόνο της νομοθεσίας που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και εκπορεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και των αντιπροσωπευτικών θεσμών της ελληνικής εκπαίδευσης».

Στη συνεδρίαση προσήλθε η νομική εκπρόσωπος της εκπαιδευτικού, Κάτια Λαϊνά, η οποία κατέθεσε υπόμνημα-καταπέλτη και ανέπτυξε τις θέσεις της πλευράς της Ευφροσύνης Μπουλούτα.

Ο εκ των συνηγόρων του Κολλεγίου Θεόδωρος Χοϊδάς από την πλευρά του εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της... ΟΙΕΛΕ χρησιμοποιώντας βαρύτατους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των μελών της! Προφανώς, επειδή τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημα τους και να υπερασπισθούν την καθηγήτρια που τόλμησε να τιμωρήσει τον γιο του... αυτοκράτορα μέσα στο σχολείο του αυτοκρατορικού αδερφού. Διότι, συγχωρήστε μας, αυτές οι πρακτικές δε συνάδουν με δημοκρατικές αντιλήψεις.

Δείτε ΕΔΩ το υπόμνημα του Κολλεγίου Αθηνών προς το ΚΥΣΔΕ

«Καθίσταται σαφές εκ των περιεχομένων του υπομνήματος ότι η σημερινή διαδικασία έχει για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης κομβικό χαρακτήρα. Δεν ζητούν απλώς να απολυθεί μια εκπαιδευτικός, αλλά ζητούν να καταλυθεί το Σύνταγμα, να καταπατηθούν δικαστικές αποφάσεις (εμμένουν στην ισχύ της εγκυκλίου 6/2012 την ώρα που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που την έχει αναστείλει), να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να καταργηθεί η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στα συλλογικά όργανα», σχολίασε από την πλευρά της η ΟΙΕΛΕ που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

ΟΙΕΛΕ: ΝΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ «ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

OIELE"Πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά του εργατικού κινήματος αλλά και της ιδιωτικής εκπαίδευσης τις τελευταίες δεκαετίες έλαβε χώρα πριν από λίγο στο Υπουργείο Παιδείας. Στη σημερινή διαδικασία του ΚΥΣΔΕ που εξετάζει την καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει, από το Κολλέγιο Αθηνών, η νομική πλευρά του Κολλεγίου με υπόμνημά της ζήτησε την εξαίρεση των αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ από το Συμβούλιο και, δυστυχώς, το ΚΥΣΔΕ έκανε αποδεκτή την απαίτηση και απέβαλε από τη διαδικασία τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ!

Η απόφαση αυτή του ΚΥΣΔΕ δεν εξυπηρετεί μόνο την απομάκρυνση των συγκεκριμένων «ενοχλητικών» αιρετών ( Προέδρου και Γεν. Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ). Η κίνηση του νομικού επιτελείου του Κολλεγίου έγινε με σαφή σκοπό να γίνει η αρχή για το «ξήλωμα» της εκπροσώπησης των εργαζόμενων από κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο! Όπως σημειώσαμε από χθες, η υπόθεση αυτή για τη γνωστή επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν είναι συνηθισμένη, αλλά χρησιμεύει ως «οδηγός» για τη διάλυση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και το γκρέμισμα των εκπαιδευτικών αντιπροσωπευτικών θεσμών. Μάλιστα, η αποβολή εκπροσώπων των εργαζόμενων καθ' υπόδειξιν της εργοδοτικής πλευράς από συλλογικό όργανο είναι μοναδική στα χρονικά της Μεταπολίτευσης και είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει ολόκληρο το οργανωμένο κίνημα της εργασίας.

Η ΟΙΕΛΕ, για την συγκεκριμένη απόφαση του ΚΥΣΔΕ που – επαναλαμβάνουμε – δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της εκπαίδευσης, επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της. Ταυτόχρονα θα ενημερώσει όλα τα θεσμικά όργανα του οργανωμένου κινήματος της εργασίας (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστικές παρατάξεις) για την προκλητική πράξη αποβολής εκπροσώπων εργαζόμενων υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων. Φαίνεται ότι το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι θεσμοί είναι απροστάτευτοι μπροστά στο δίκαιο του ισχυρού. Φαίνεται ότι είναι άλλες οι «πανίσχυρες συντεχνίες» που καταγγέλλει συχνά-πυκνά ο πρωθυπουργός. Ο αγώνας συνεχίζεται"...

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η απόφαση του ΚΥΣΔΕ...

samaras-