ΣΥΡΙΖΑ: Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα και κανένα κλείσιμο μονάδας Υγείας Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 17:29

 

Νέα εφ" όλης της ύλης σφοδρή επίθεση στο υπουργείο Υγείας εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την αξιολόγηση των δομών του ΕΟΠΥΥ, τη συρρίκνωση δημόσιων νοσοκομείων και «τον βίαιο διαμελισμό των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων».


Ειδικότερα, σε απόφασή της η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει «τις καταστροφικές πολιτικές του υπουργείου Υγείας που προβλέπουν διάλυση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, βίαιο διαμελισμό των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων, απολύσεις και διαθεσιμότητα, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λαό και παράδοση δημόσιων δομών και υγειονομικής περίθαλψης, σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Παράλληλα, εκφράζει τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και καταδικάζει «τις απειλές, τον εκφοβισμό και τις απεργοσπαστικές τακτικές του υπουργείου και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ».

Επίσης, δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στις διαδικασίες «fast track κλεισίματος των ψυχιατρικών νοσοκομείων, οι οποίες εκτός της πλήρους απορρύθμισης της ψυχιατρικής εφημερίας ιδιαίτερα στην Αττική που καλύπτει και άλλες περιοχές της χώρας, αγνοούν επιδεικτικά ότι στον ευαίσθητο χώρο της Ψυχικής Υγείας, υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος των ασθενών και των οικογενειών τους».

«Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα και κανένα κλείσιμο μονάδας υγείας δεν είναι ανεκτά», συμπληρώνεται στην απόφαση.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ένα παλλαϊκό κίνημα υπεράσπισης των δημόσιων δομών Υγείας μπορεί να σταματήσει τον μνημονιακό κυβερνητικό κατήφορο».