Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των Γερμενή, Μπούκουρα, Ηλιόπουλου! Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 11:06

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία!


Η έρευνα γίνεται στο πλάισιο της ανακριτικής διαδικασίας επί των απαγγελθεισών κατηγοριών για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.  Η σχετική εντολή είχε δοθεί στην Αστυνομία εδώ και κάποιες ημέρες αλλά η απόφαση από την Εισαγγελία για έφοδο στα σπίτια των τριών βουλευτών δόθηκε σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα ερευνώνται τα σπίτια του Ηλιόπουλου σε Ραφήνα, Γερμενή σε Καισαριανή και Μπούκουρα σε Αθήνα και Κόρινθο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται όπλα, αλλά και έγγραφο ή ηλεκτρονικό υλικό που να στοιχειοθετεί κατηγορίες.

Η απολογία των τριών βουλευτών ενώπιον των δύο εφετών ανακριτριών έχει προσδιορισθεί για το Σάββατο.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει:

«Εξευτέλισε κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά, η οποία διέταξε έφοδο της αντιτρομοκρατικής στις οικίες των βουλευτών Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλου. Δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος της Χρυσής Αυγής και προσπαθούν με τέτοια άθλια μέσα να μας τρομοκρατήσουν. Η σύζυγος του βουλευτή Ηλιόπουλου, η οποία είναι έτοιμη να γεννήσει εντός των ημερών, υπέστη σοκ και χωρίς κανένα σεβασμό η χούντα του μνημονίου την πέταξε έξω από την οικία της. Ομοίως και ο βουλευτής Γερμενής έχει μια κόρη 2 ετών και ο Συναγωνιστής Μπούκουρας 3 ανήλικα παιδιά, το μικρότερο των οποίων 3 ετών, τα οποία αυτήν την στιγμή βιώνουν το χειρότερο κλίμα τρομοκρατίας».

Στο μεταξύ, δώδεκα ακόμα άτομα, μέλη ή στελέχη της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να προστεθούν στον κατάλογο των κατηγορουμένων για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθούν να καταθέσουν στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Παράλληλα, μακραίνει ο κατάλογος των εγκληματικών ενεργειών που εξετάζονται ενδελεχώς.

Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με άλλα περιοριστικά μέτρα που υπέβαλε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χ.Α. Χρήστος Παππάς. Προ ημερών ανάλογο αίτημα είχε απορριφθεί και για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.