Καπερνάρος: «Φορολογικό γδάρσιμο των κακοποιημένων Ελλήνων» Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 14:52

Γενικολογίες, φληναφήματα και αοριστολογίες, χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, τις αναφορές της κυβέρνησης στην ανάπτυξη, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση πολιτική «φορολογικού γδαρσίματος των ήδη φτωχοποιημένων και κακοποιημένων Ελλήνων».


Όπως είπε από 11, 6 δισ. ευρώ που ήταν ο φόρος εισοδήματος των Ελλήνων το 2013, θα γίνει 12,9 δισ. το 2014, δηλαδή 1,3 δισ. μεγαλύτερος φόρος για ένα εισόδημα που μειώθηκε, ενώ παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες το χαράτσι συνεχίζεται κι από 2,8 δισ. πέρσι φέτος θα εκτιναχθεί στα 3,9 δισ. ευρώ.

Ο κ. Καπερνάρος, αφού ανέφερε τις επιχειρήσεις που έκλεισαν και όσες έφυγαν από τη χώρα μας και επικαλέστηκε στοιχεία για την ραγδαία συρρίκνωση του μεσαίων βιοτεχνικών επιχειρήσεων, σημείωσε: «Όταν στο όριο της φτώχιας βρίσκεται το 23,1% του πληθυσμού της Ελλάδας, το 19,5% του λαού στερείται στοιχειωδών μέσων διαβίωσης, το 25,5% του πληθυσμού είναι άνεργοι και η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη».

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει απραξία, καθώς η απώλεια στην οικονομία από τις εξωχώριες εταιρείες είναι 6 δισ. ευρώ, 2 δισ. είναι η απώλεια από τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, 1 δισ. από λαθραία διακίνηση προϊόντων και δεκάδες δισεκατομμύρια από το λαθρεμπόριο καυσίμων ειδικά στο στρατό.