Βίντεο και φωτογραφίες με ναζιστικούς χαιρετισμούς στη δικογραφία για τη Χ.Α. Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 21:20

Φωτογραφίες και βίντεο από την ορκωμοσία νέων μελών της Χρυσής Αυγής, παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου, ναζιστικοί χαιρετισμοί και στολές τύπου Κου Κλουξ Κλαν, είναι τα στοιχεία που βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν στα σπίτια των βουλευτών του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.


Στις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, εμφανίζονται ένστολοι να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ κατά την ορκωμοσία νέων μελών, ένα άλλο μέλος του κόμματος σηκώνεται και χαιρετά ναζιστικά.

Πρόκειται κυρίως για υλικό που κατασχέθηκε από τις αρχές από υπολογιστές κατηγορουμένων βουλευτών κατά τη διάρκεια εφόδων που έγιναν στα σπίτια και τα γραφεία τους. Ειδικότερα, σε βίντεο που βρίσκεται στην ανάκριση εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος να χαιρετά ναζιστικά μαζί με τον βουλευτή Γιώργο Γερμενή την ώρα που ορκίζουν νέα μέλη.

«Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαστε επαναστάτες. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας», λέει κατά την ορκωμοσία του ένα μέλος της Χ.Α.

Άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής τόνισε: «Όσοι γκρινιάζουν αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ, είναι σκουλήκια και αξίζει να τους πατήσουμε. Την ημέρα της κρίσης μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, τότε δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται δεξιά μέχρι αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό.»

Κάποιος άλλος αναφέρει: «Ναι, είμαι ναζί. Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς».

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου σε ταβέρνα πριν από τις εκλογές του 2012, ο οποίος φέρεται να τους λέει ότι δεν έχουν άδικο αυτοί που τους λένε κακοί φασίστες κι εθνικιστές.

pressproject.gr