ΒΙΝΤΕΟ - Δ. Καζάκης, Γ. Χριστοφορίδης στο Lepanto TV: «To 2014 θα φέρει ανατροπές» Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 11:56

Ο γ.γ. του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης και ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, Γιώργος Χριστοφορίδης, εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Οι Αντίθετοι», αναλύοντας τα πολιτικά δεδομένα της επικαιρότητας, τις προοπτικές αναδιαμόρφωσης της οικονομικής πραγματικότητας, την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και τα Σκόπια.


Ο γνωστός οικονομολόγος και αναλυτής, υποστήριξε ότι οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται είναι κίβδηλες, θεωρώντας ότι η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, σε πραγματικά ποσοστά δεν ξεπερνούν το 15%, ενώ το κόμμα του κ. Βενιζέλου, δεν μπαίνει καν στη Βουλή.

Αναλύοντας τα πολιτικά δεδομένα, υπογράμμισε ότι εδώ και τρία χρόνια η χώρα τελεί υπό κατοχή, ενώ χαρακτήρισε ως εντολοδόχους και δοσίλογους, τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, αλλά και όσους συνέπραξαν στην είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο.

Χαρακτήρισε «χαμένη υπόθεση» για την Ελλάδα την ιστορία του ευρώ, αφού δεν υπάρχει καμία προοπτική ανάπτυξης μέσω του νομίσματος αυτού, ενώ σημείωσε με νόημα ότι «τα οράματα της επανάστασης του 1821 δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα και τώρα είναι η ευκαιρία να τα ολοκληρώσουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοφορίδης, τόνισε ότι είναι επιτακτική και απτή η ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτερου αριστερού μετώπου, με συμμέτοχο και το ΕΠΑΜ, ενώ μιλώντας για τους εθνικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα, σημείωσε αυτοί είναι πολύ μεγαλύτεροι με την παραμονή της χώρας στο ευρώ, παρά με την ενδεχόμενη επιστροφή της στο εθνικό νόμισμα.

Χαρακτήρισε τη σημερινή λειτουργία της Βουλής και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για το νομοθετικό της έργο ως κατάλυση της Δημοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι η χώρα τελεί υπό Γερμανική κατοχή. Ζήτησε δε την επιστροφή των κατοχικών δανείων και την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, που αθροιστικά είναι πολλαπλάσια από το σημερινό χρέος της Ελλάδας προς τη Γερμανία, αναρωτώμενος για ποιους λόγους δεν εγείρει τέτοιο ζήτημα η Ελληνική Κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα άλλα, ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, προανήγγειλε ότι σύμφωνα με τις επίσημες επιταγές του Μνημονίου, που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, προβλέπεται οι μισθοί των Ελλήνων εργατών, να διαμορφωθούν σε αυτούς των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπη. Δηλαδή όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η περίφημη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, δεν ξεπερνάει τα επίπεδα Βουλγαρίας, αφού οι μισθοί θα διαμορφωθούν στα κατώτατα όρια των 200 έως 300 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: