Δημήτρης Κοντομηνάς: «Αν συνεχίσουμε με τα μνημόνια, η χρεοκοπία είναι δεδομένη» Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 15:39

 

Τελείως διαφορετικός από τους προηγούμενους καναλάρχες εμφανίστηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του ALPHA, Δημήτρης Κοντομηνάς, (μιας και όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόσφατα μεταβίβασε τις μετοχές του στην κόρη του, Μαρία).

- Καταρχάς, δήλωσε ότι ο ALPHA δεν έχει αυτή τη στιγμή δανειακές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, εκτός από δύο αλληλόχρεους λογαριασμούς, όπου ενεχυριάζονται επιταγές πελατών του καναλιού.

- Επίσης, δήλωσε σύμφωνος με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, (διατηρώντας βέβαια τις επιφυλάξεις του για τον αριθμό των αδειών).

- Τρίτον, εξέφρασε την άποψη ότι τα μνημόνια που έχουν επιβληθεί στη χώρα κατέστρεψαν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και πως αν συνεχίσουμε μ' αυτά (με τα μνημόνια δηλαδή) η χρεοκοπία της χώρας είναι δεδομένη!

Και ορίστε το τρίπτυχο, που διαφοροποιεί ασφαλώς τον Κοντομηνά από τους προηγούμενους (Αλαφούζο και Μπόμπολα) αλλά το πιθανότερο και από τους επόμενους, που θα κληθούν να περάσουν από τη βάσανο της εξεταστικής επιτροπής.

Την άποψη πως ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, της οποίας και ηγείται, δεν έχει υποχρεώσεις από δάνεια σε τραπεζικά ιδρύματα, υποστήριξε ο Δημήτρης Κοντομηνάς ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τη νομιμότητα των δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα, δήλωσε πως για λόγους πατριωτισμού έχει φέρει πάνω από 1 δις ευρώ στην χώρα μας προκειμένου να τα επενδύσει.

Ακόμα ισχυρίστηκε πως το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ γιατί όπως είπε, ποτέ δεν έδωσε εντολή στην HSBC Γενεύης ν' ανοίξει λογαριασμό στη τράπεζα. « Αυτό βεβαιώνεται από την ίδια τη τράπεζα στον οικονομικό εισαγγελέα. Το πώς βρέθηκε η Interamerican με μηδενικό λογαριασμό στη λίστα δεν το ξέρω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις περιπέτειες που έχει με τη δικαιοσύνης ο κ. Κοντομήνας, άφησε ακόμα να εννοηθεί πως κυνηγήθηκε από την κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά λέγοντας πως «έχω υποστεί πολλά».

Όπως εξήγησε είχε λογαριασμό ύψους 100 εκατ. ευρώ τον οποίο μετέτρεψε δύο φορές σε προθεσμιακό και privete banking. Ωστόσο όπως είπε η εφορία μεγάλου πλούτου έχουν δεσμεύσει λογαριασμούς του, καθώς θεώρησαν αυτές τις συναλλαγές παράνομες, και άρχισαν να κάνουν «παζάρια» μαζί του για το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει, σημειώνοντας πως αναμένει να δικαιωθεί από τη δικαιοσύνη.

Τέλος δήλωσε πως συμφωνεί με το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, διαφωνώντας ωστόσο στον αριθμό των αδειών. «Είμαστε ελεύθεροι να ελέγξουμε τα στοιχεία των άλλων υποψηφίων για τις άδειες και έχουμε βρει στοιχεία και υποβάλει ενστάσεις», είπε για τη διαγωνιστική διαδικασία.