Ραχήλ Μακρή: «Απαντήστε κύριε Χατζηδάκη για την αποκάλυψη από Το ΧΩΝΙ» Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 12:34

Η βουλευτής των ΑΝΕΛΛ στήριξε την βασική της εισήγηση στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα και ρώτησε την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εάν ισχύει ότι δώσαμε 1 εκατ. ευρώ για μια έκθεση που δεν έχει παραληφθεί αλλά ψηφίζεται ως προαπαιτούμενο μέτρο.

 

 

Είπε συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, μας έλεγαν ότι η έκθεση θα φέρει 5 εκατ. ευρώ έσοδα, έγινε προαπαιτούμενο και τώρα ψηφίζεται. Όμως έκθεση δεν υπάρχει καθώς η αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου δεν εγκρίνει την παραλαβή της έκθεσης και την εκταμίευση. Το 1 εκατ ευρώ δεν είναι το μόνο που χάνουμε. Εχουμε κλείσιμο φαρμακείων επιχειρήσεων κ.α. καθώς δεχθήκατε σφοδρές πιέσεις από πολυεθνικές».

"Απαντήστε κύριε Χατζηδάκη για την αποκάλυψη από Το ΧΩΝΙ"

Η βουλευτής των ΑΝΕΛΛ ξεκίνησε με Το ΧΩΝΙ. Ρώτησε το προφανές. «Γιατί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου δεν παραλαμβάνει την έκθεση ΟΟΣΑ;» Από το βήμα της Βουλής και ενώπιον του παρόντος υπουργού Κωστή Χατζηδάκη διάβασε την εισαγωγή του άρθρου της εφημερίδας μας και παρέθεσε στοιχεία του ρεπορτάζ. Μπροστά στον υπουργό.

Για να σχολιάσει αργότερα. "Το μόνο που θέλετε είναι να πείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στα αφεντικά σας".

«Ιδιωτικοποιήστε και τη μάνα που σας γέννησε»

Το φινάλε της Ραχήλ Μακρή ήταν καταιγιστικό όσο και η καταγγελτική της ομιλία. Η εισηγήτρια των ΑΝΕΛΛ δεν άφησε ούτε δευτερόλεπτο χαμένο.

Επικαλούμενη αποκαλυπτικά στοιχεία, αποδείκνυε καθ' όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής της, το πραγματικό κίνητρο της κάθε τροπολογίας. Και πάντα εμφανιζόταν ένα κρυμμένο μεγάλο «συμφέρον» από πίσω. Όλα εξηγούνται, αν ψάξεις τελικά. Ίσως για αυτό δεν δόθηκε και χρόνος στους βουλευτές. Για να αποκαλυφθούν όσο το δυνατόν λιγότερα.