Βορίδης: "Θα έρθετε κοντά μας;" (Ουστ...) Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 14:28

Είρων, αστείος και καρικατουρικός, όπως αναμενόταν άλλωστε, εμφανίστηκε ο κύριος Βορίδης, της ΝΔ. Τι θα έλεγε ο -τσεκουράτος- Μάκης; Για "κρατισμό" θα μιλούσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και θα έγλειφε τον Σαμαρά, όπως κάνει πάντα. Αυτά περιμέναμε να κάνει και αυτά έκανε.

Και μένεις να αναρωτιέσαι. Όταν ένας βουλευτής ξεκινά την τοποθέτησή του σ' αυτό το σημερινό πραξικόπημα με "την επιστροφή του κοινωνικού μερίσματος", για να μας δείξει την καλή πλευρά της υπόθεσης, έχει νόημα να σχολιάσεις κάτι; Μάλλον, καταλαβαίνεις πως όχι. Πρόκειται για "κομματικό στέλεχος" με όλη την κακή έννοια που έχει αυτός ο όρος. Ό,τι και να πεις, χαμένο θα πάει.

Ο Μάκης Βορίδης επιστράτευσε όλες τις γκριμάτσες του και όλες τις ειρωνικές και ιδιαίτερα προσωπικές του χειρονομίες για να πει στο λαό από το βήμα της Βουλής ότι το μέρισμα σημαίνει "επιτυχία Σαμαρά" και πως όλο το πολυνομοσχέδιο έχει σωστά πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Όμως, SOS, το σημαντικό είναι άλλο. Ο άνθρωπος έδωσε show. Δεν μιλούσε στη Βουλή. Μιλούσε στον καθρέφτη του μπάνιου του ή στη σκηνή του Λαζόπουλου. Κάπου που να δίνει παράσταση εν πάση περιπτώσει... Μας έκανε εντύπωση αλλά μετά θυμηθήκαμε ότι είναι ο άνθρωπος που θαυμάζει ο Άδωνις.

Και έτσι εξηγούνται όλα.