Προσπαθούν να βρουν τρόπο να απορρίψουν την πρόταση μομφής του Τσίπρα! Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 17:01

Διέκοψε τις εργασίες της η ολομέλεια, μετά την κατάθεση πρότασης μομφής εκ μέρους του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, «γιατί δεν μπορούμε να σας επιτρέψουμε να ολοκληρώσετε το καταστροφικό σας έργο».

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής πρέπει να σταματήσει η συζήτηση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ώστε να προηγηθεί η τριήμερη συζήτηση της πρότασης μομφής. Κανονικά, ο κανονισμός προβλέπει ότι η νέα συζήτηση αρχίζει μετά από δύο ημέρες, ωστόσο δεδομένου ότι η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, το αποδέχθηκε, αυτή μπορεί να αρχίσει άμεσα. Εφόσον προχωρήσουν έτσι τα πράγματα, η συζήτηση της πρότασης μομφής θα ολοκληρωθεί -με ψηφοφορία επ' αυτής- την Τρίτη το βράδυ, οπότε και θα συνεχιστεί η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Πάντως, από την πλευρά του προεδρείου της Βουλής εκφράστηκε και ο προβληματισμός κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαίωμα να καταθέσει πρόταση μομφής πριν περάσουν έξι μήνες από την προηγούμενη όμοια πρόταση. Το προεδρείο αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί αν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί νομικίστικα η νέα πρόταση μομφής. Βεβαίως, πρόκειται για απόλυτα αστήρικτη ερμηνεία, αφού ο κανονισμός μιλά για «όμοια πρόταση» και προφανώς δεν είναι όμοια η πρόταση κατά του Στουρνάρα και κατά της κυβέρνησης.