Δ. Παπαδημούλης: Δημοκρατική εκτροπή αν επιχειρήσουν να ακυρώσουν τη μομφή, παρά την αποδοχή Σταμάτη Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 17:24

Με δηλώσεις του στην αίθουσα τον κοινοβουλευτικών συντακτών της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, απάντησε μόλις στη διαφαινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης, να ακυρώσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα, με νομικίστικους τακτικισμούς.

 

 

«Θεωρούμε εκτροπή δημοκρατικά, ηθικά, και κοινοβουλευτικά αδιανόητη οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδεσμευθεί από τη ρητή δέσμευση που ανέλαβε ενώπιον του ελληνικού λαού και του κοινοβουλίου με τις δηλώσεις Σταμάτη (σ.σ. ο οποίος έσπευσε να αποδεχθεί άμεσα και δύο φορές την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας κατά του Γ. Στουρνάρα). 

«Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν μια τέτοια θεαματική κωλοτούμπα μόνο με έναν τρόπο μπορεί να ερμηνευθεί: φόβος απέναντι στον ελληνικό λαό για τη δημοσιότητα που θα προκληθεί από μια τέτοια τριήμερη πολιτική συζήτηση, έλλειψη εμπιστοσύνης στα επιχειρήματα τους, ακόμη και στις κοινοβουλευτικές τους δυνάμεις. Αν προχωρήσουν στην εκτροπή, θα μιλήσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι δεν μπορούν να φανταστούν πως ούτε καν αυτή η κυβέρνηση είναι τόσο αλαλούμ που ο υπουργός Επικρατείας δέχεται δύο φορές την πρόταση μομφής, χωρίς να έχει διαβάσει τον κανονισμό, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό.