ΠΑΝΙΚΟΣ και ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ σε πτήση της Aegean! Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 23:54

Ακόμη μία πτήση της Αegean θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη των επιβατών της και όχι για καλό λόγο: Πανικός προκλήθηκε στην πτήση 829 της Aegean από Ζυρίχη σε Αθήνα όταν δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός τραυματίστηκαν ελαφρά από αναταράξεις το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε ευτυχώς χωρίς προβλήματα και στους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο.

Έντονα ήταν τα παράπονα επιβατών, πάντως, που μπορεί να μην τραυματίστηκαν αλλά είχαν να λένε τόσο για τον απόλυτο πανικό που βίωσαν όσο και για έλλειψη καθοδήγησης από το προσωπικό.

Ανακοίνωση εξέδωσε για την πτήση με τους τραυματισμούς η Aegean:

«Στην πτήση Α3 829 που αναχώρησε από Ζυρίχη στις 10:58 και προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 14:37 και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σταθερά στα 35.000 πόδια στην περιοχή του Σπλιτ στην Κροατία κατά την διάρκεια του σέρβις φαγητού, το αεροσκάφος υπέπεσε σε αιφνίδιες ισχυρές αναταράξεις σε καθαρό ουρανό και χωρίς προειδοποίηση για περίπου 5- 7 δευτερόλεπτα.

Από τις έντονες αναταράξεις τραυματίστηκαν ελαφρά δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός στο πόδι και στο χέρι.

Σημειωτέον, ο κυβερνήτης άλλαξε το ύψος πτήσης λίγα λεπτά πριν από το συμβάν από τα 37.000 στα 35.000 πόδια λόγω ελαφρών αναταράξεων στο ύψος αυτό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ζάγκρεμπ και βασιζόμενοι στις αναφορές άλλων αεροσκαφών που πετούσαν στην περιοχή για την αποφυγή αναταράξεων.

Ο κυβερνήτης έκανε αναφορά του συμβάντος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για ενημέρωση προς τα άλλα αεροσκάφη της περιοχής και αφού διαβεβαιώθηκε ότι δεν επιβαλλόταν άμεση προσγείωση, συνέχισε την πτήση για την Αθήνα χωρίς προβλήματα και ενημέρωσε την εταιρία για παροχή ιατρικής βοήθειας και ασθενοφόρου μετά την προσγείωση.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 74 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα. Αφού παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες στους επιβάτες και στο μέλος πληρώματος καμπίνας, αυτοί με συνοδεία προσωπικού της AEGEAN οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για πληρέστερο έλεγχο».