Πέθανε η Φώφη Λαζάρου! Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 08:04

Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 90 ετών η Φώφη Λαζάρου, μία εξαιρετική γυναίκα, ιστορικό στέλεχος της αριστεράς από την περίοδο ακόμα της κατοχής.

Υπήρξε από τα πιο δραστήρια γυναικεία στελέχη του ιστορικού ΚΚΕ, αφοσιωμένη, μαχητική αλλά και με ανοιχτό ορίζοντα στη σκέψη της. Στην περίοδο της κατοχής, φοιτήτρια της νομικής ήταν καθοδηγητικό στέλεχος της ΕΠΟΝ. Παράνομη σ' όλη την περίοδο του εμφυλίου, μετά το '50 φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό για να γυρίσει παράνομη ξανά.

Συνελήφθη, καταδικάστηκε και πέρασε πολλά χρόνια στη φυλακή. Αποφυλακίστηκε λίγο μετά το 1960 και αμέσως εντάχτηκε στην ΕΔΑ ως καθοδηγητικό στέλεχος της οργάνωσης Αθήνας. Στη δικτατορία ξανά παράνομη αγωνίστηκε από τις γραμμές του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ). Καταδικάστηκε και έμεινε στη φυλακή ως το 1973. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εσωτερικού, μετά της ΕΑΡ, του Συνασπισμού και της ΔΗΜΑΡ. Η Φώφη Λαζάρου, με την επιμονή που τη διέκρινε ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη νομική μετά την πτώση της δικτατορίας και εργάστηκε ως δικηγόρος.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 2.30΄ στο Β΄ νεκροταφείο στη Ριζούπολη.